360Gamer’s grote kapotte Xbox onderzoek


Website 360Gamer is een erg interessant initiatief gestart om er voor eens en voor altijd achter te komen hoe groot het probleem met defecte Xbox 360′s nu echt is. Microsoft zegt dat het allemaal wel meevalt, maar ondertussen blijven de verhalen over de gevreesde Ring of Red maar binnenkomen terwijl je bijna nooit iets hoort over kapotte PS3′s. Toeval?

360Gamer besloot erachter te komen.

Door middel van een enquette hoopt de site een goed beeld te krijgen van hoeveel 360-bezitters nu echt problemen hebben.

Tot nu toe hebben 2627 mensen meegedaan en 1541 van hen (58.66%) hebben één of meerdere malen hardware-problemen meegemaakt met hun Xbox 360. Volg het zelf op de constant up-to-date gehouden resultatenpagina. Of doe zelf mee aan het onderzoek op de enquette-pagina.

2627 bezitters is natuurlijk maar een klein deel van het totale aantal verkochte Xbox 360′s, en zoals 360Gamer zelf ook al aangeeft zullen mensen die problemen hebben meegemaakt veel eerder geneigd zijn om mee te doen. Maar toch. Officiële onderzoeken naar wat “Nederlanders vinden” door bijvoorbeeld Maurice de Hond worden gehouden onder nog veel kleinere groepen (500 tot 800) Nederlanders. En naarmate meer mensen over het 360Gamer onderzoek horen zullen de resultaten steeds representatiever worden. Dus doe mee!

Bron: 360Gamer

Zie ook:
- Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
- Mass Effect komt op 22 juni

Lees ook:Microsoft vervangt beschadigde Xbox-spellen
Lees ook:Mii’s heten Avatars op de Xbox 360
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt
Lees ook:Verkoopcijfers Xbox One verdubbeld na prijsverlaging
Lees ook:Nederlanders houden van shooters

5 reacties op “360Gamer’s grote kapotte Xbox onderzoek

  1. Teun GC

    Hmmm, een beetje stemmingmakerij. Er wordt gevraagd hoeveel consoles je kapot hebt gehad, niet wat of hoe. Er wordt ook niet gevraagd of je tevreden was over de service.

    Mijn 360 is inderdaad ook kapot gegaan, maar na een telefoontje met microsoft is deze snel opgehaald en binnen 2 dagen had ik een nieuwe ontvangen. Ben dus bijzonder tevreden over mijn Xbox. Ga niet mee doen aan zo’n enquete die erop uit is om microsoft zwart te maken. Jammer dat de link hier geplaatst wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Grape

    dan heb jij het niet helemaal begrepen, dit is niet om microsoft zwart te maken, dit is om te kijken hoe groot het probleem nou echt is. (en hij is groot, de meeste mensen die ik ken zijn nu al aan het gamen met hun 2e 360, ik met mijn 3e). ik vind de 360 geweldig, maar het is gewoon jammer dat microsoft zijn hardware niet in orde heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Als je het aan mensen zelf over laat om mee te doen met deze enquette zal hij niet-representatief blijven. Zoals gezegd zullen vooral mensen reageren die een probleem hebben en aan de andere kant een paar boze fanboys die dit “onderzoek” terecht onzorgvuldig vinden. Maar het is MS zelf die een serieus onderzoek zou moeten doen en niet de consument. Neem verantwoordelijkheid voor je product!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Teun gc

    The Dude, ik ben het met je eens. Dit is geen onderzoek. Mensen die geen kapotte 360 hebben zullen dit onderzoek veel minder snel invullen dan men die er wel een kapot hebben. Dus is deze uitslag niet representatief. Sterker nog, het is niet eens een grove indicator. Het zegt eigenlijk helemaal niks!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rudolf

    Tja idd het zegt niets…
    Ik heb de 360 met de Samsung Drive en altijd perfect!
    Ik vul dit niet in omdat het me niet interesseerd, pas als ik problemen heb ga ik Google-en en doe ik daar aan mee…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.