Chris Taylor ziet PS3 nu al als grote verliezer


Voor Chris Taylor (CNN Money) is het nu al duidelijk: de Playstation 3 is mislukt en Sony is na twaalf jaar aan de top geen marktleider meer.

"Als mensen hier over tientallen jaren op terugkijken zal de strijd tussen de PS3 en de Wii herinnerd worden als een klassieke waarschuwing: over hoe trots, bedrijfspolitiek en teveel vertrouwen op technologie je kunnen verblinden voor wat consumenten eigenlijk willen."

Het is geen krankzinnig standpunt dat Chris Taylor hier inneemt, het is niet ondenkbaar dat het inderdaad zo zal lopen, maar het is wel erg vroeg om de PS3 nu al helemaal af te schrijven. Een beetje voorbarig dus van Taylor. De geschiedenis zal uitwijzen of hij een visionair is die het onvermijdelijke al vroeg zag aankomen, of één van de vele doemdenkers die over een paar maanden allemaal door Sony mogen worden uitgelachen.

Bron: CNN Money

Zie ook:
- David Jaffe reageert op 6,7 Gamespot recensie
- Ubisoft's Surf's Up trailer

Lees ook:Colin McRae DiRT filmpjes
Lees ook:De eerste man die Grand Theft Auto IV uitspeelde
Lees ook:Game|Life’s multiplayer Rock Band feestje
Lees ook:Hoe de manier waarop we gamen langzaam verandert
Lees ook:De onvermijdelijke toekomst van Uncharted…

11 reacties op “Chris Taylor ziet PS3 nu al als grote verliezer

  1. arie3d

    Yeah right! Dat werd ook over de PS1 gezegd toen deze console nog niet echt lang op de markt was….na een paar jaartjes al stond ie op eenzame hoogte, met de beste games. Over de PS2 werd gezegd dat ie alleen maar op kop lag door de eerdere launch dan de xbox en de GameCube, maar de PS2 verkoopt NU nog steeds als warme broodjes, terwijl de GC en de xbox al bijna zijn vergeten.
    Het meest warschijnlijke scenario in deze console cyclus lijkt me alledrie 1/3 marktaandeel over een paar jaar, en dat houdt SCE tegelijkertijd ook marktleider.

      /   Beantwoorden  / 
  2. glorys6

    als die waanzinnige prijs straks gaat vallen moet je maar ns opletten hoe die gaat verkopen….600 euro, alleen de console, en daar moet natuurlijk n HDtv bij, had de PS2 geen last van, en ga zo maar door HDMI kabel etc….dat tikt flinkt aan voor de gemiddelde gamer…ciao

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kiezel

    Enkel fanboys en hardcore gamers hebben nu een Ps3 (waaronder ik :P ), dus wacht nog een maandje of 3 af tot er een prijsdaling komt, wacht dan nog tot September/November en dan komen de eerste echte toppers er pas aan (Assacins Creed, Heavenly Sword, …).
    Ik vind het echt idioot dat ze al zo snel commentaar wordt gegeven!

      /   Beantwoorden  / 
  4. wes

    @kiezel

    Jaja, dat zeiden ze over de PSP ook.

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    De vraag is alleen hoeveel Sony van de prijs kan halen – ik weet niet of dat verhaal klopte dat Sony op elke PS3 verlies maakt, maar er zit hoe dan ook een ondergrens aan de mogelijke prijsverlagingen en de PS3 zal ALTIJD duurder zijn dan Wii & XBOX360. En Kutaragi moet niet voor niets weg – Sony is zelf ook ontevreden over de gang van zaken.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Joris

    De PS3 is helemaal niet duur, hij is zelfs stukken goedkoper en beter als een XBOX 360. Let op,
    XBOX 360 €399,-
    netwerk adapter € 80,-
    HD speler € 200,-
    dat is samen € 680,-
    en dan heb je dus niet de kracht van een PS3 wat in de toekomst zelfs games gaat draaien die de XBOX niet eens aan kan. En on-line gamen kost ook nog eens € 60,- per jaar. En je hebt dus ook geen Blu-Ray wat zeker de wereld standaart gaat worden.

    PS3 3 heeft wel alles en gratis on-line gamen en dat voor € 589,- euro.

    Lieve mensen, stop met zeggen dat hij duur is en laat je niet in de maling nemen. De PS3 gaat zeker de winnaar worden op lange termijn alleen moet je wel ineens het geld lappen en bij Xbox koop je steeds iets bij. En wat heeft Xbox nou eigenlijk voor een bijzondere games behalve Halo?

    Natuurlijk is er nog niet zo heel veel op de PS3 maar let maar eens op wie er gaat winnen.

    De Wii is een hele leuke console maar voor leuk erbij en voornamelijk voor de kleintjes.

    PS3 is dus niet duur maar kost een hoop geld, en dat is dus heel wat anders.

      /   Beantwoorden  / 
  7. The Dude

    OK, je hebt gelijk, je krijgt een hoop voor dat bedrag. En als je een vergelijkbaar pakket samenstelt voor de 360 kom je wellicht duurder uit. Maar het probleem is nou juist dat je als consument wordt gedwongen om alles in één keer te kopen. En hoewel het er idd op lijkt dat Blue Ray dé standaard wordt zijn de meeste mensen nog niet toe aan de grote overstap naar HD.

    De kwaliteit van de (toekomstige) games zal mensen moeten gaan overtuigen, want de hardware kan niet heel veel goedkoper.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Sander

    @Joris: De 360 heeft al een LAN aansluiting er op zitten, die netwerk adapter is alleen voor wireless, wat veel mensen niet eens hebben. Bovendien is die HD DVD speler helemaal niet voor het gamen, dus die heb je ook niet nodig. Blijft er over: 389 versus 599 (Die 589 zal al een afgeprijsde prijs zijn ergens?) Dan kan je toch wel heeeeeeeeeeeel veel extra spellen voor je 360 kopen. Zeker omdat sommige spellen al wat langer uit zijn en soms afgeprijsd zijn, en ze zijn ook tweedehands ruim te koop) Bovendien heeft de 360 een veel groter spellen aanbod. De 360 heeft misschien minder FP power, maar wel een sterkere grafische kaart. Bovendien zul je zien dat door de hoge ontwikkelkosten voor de spellen de meeste spellen sowieso multiplatform uit gaan komen, voor de 360/PC/PS3, en dan zul je geen enkel verschil zien in het spel of je nu een 360 of een PS3 hebt. Maar wel in je portomonnee!

    De tijden zijn veranderd en de concurrentie is sterk. Ik denk dat de uitspraken van Chris Taylor sowieso waar zijn, maar ook een waarschuwing zijn richting Sony, die daar iets mee zal moeten gaan doen. Sony zit in zwaar water, na het hele DRM drama en de accu recalls (afgelopen week nog Acer accu’s van Sony) komen nu de tegenvallende verkopen van de PS3. En iedereen begrijpt wel waarom, nu moet het nog bij Sony doordringen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Linkster

    niemand kan zeggen dat nintendo kiddy is! en zeker de wii niet! wie heeft er the godfather voor de wii gespeeld? dat is zo medogenloos bloederig dat je een tijdje niet naar rood kan kijken zonder aan die game te denken! en resident evil 4, dus joris je hebt ongelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  10. hoppie

    DE PS3 IS GEWOON DE GROOTSTE VERLIEZER! KOM OP HÉ, ALSOF EEN OF ANDERE SUKKEL €500 OF €600 EURO OVER HEEFT VOOR EEN PS3, TERWIJL JE EEN BETERE XBOX 360 KAN KRIJGEN VOOR MAXIMAAL €220 OF €230 GOEDKOPER! EN ALS DE PS3 IN PRIJS VERMINDERT, VERMINDEREN DE ANDERE CONSOLES WAARSCHIJNLIJK OOK. ZE VERLAGEN ZELFS NIET EENS MET KERSTMIS! (DOET DE WII OOK NIET, MAAR DIE VERKOPEN ENORM GOED) EN DAN KOMEN ZE MET EEN PS3 VOOR €400 DIE MAAR EEN PAAR PS2 SPELLEN KAN LEZEN EN WAAR JE MAAR 2 USB-POORTEN HEBT ÉN HIJ HEEFT NIET EENS EEN CARD READER! JESUS! MENSEN MET EEN PS3; GAME ON!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.