Kaplan: in onze wachtrij worden mensen niet neergeschoten


Ik vraag me af wat Nintendo vorige week eigenlijk heeft geserveerd in de bedrijfskantine dat iedereen zich opeens zo vreemd gedraagt. Nadat Reginald Fils-Aime afgelopen donderdag plotseling ongekend fel uithaalde naar Sony en Microsoft, deed Perrin Kaplan daar zaterdag een schepje bovenop door te stellen dat een belangrijk verschil tussen Sony en Nintendo is dat Nintendo’s klanten elkaar niet neerschieten tijdens het wachten op de Wii. “Dat is een duidelijk verschil in aanpak tussen onze bedrijven.” Wat? Dus Sony richt zich met de Playstation 3 specifiek op criminelen?

En dit is ook geen uit z’n verband gerukt citaat maar gewoon een opmerking die Kaplan even terloops maakt.

Het ene moment gaat het gesprek nog gewoon over koetjes en kalfjes en over het succes van Zelda: Twilight Princess. Daarna vraagt GameSpy of de bijna gelijktijdige lancering van de Wii en de PS3 Nintendo heeft geholpen of dat het niet van invloed was, en daar gaat Kaplan:

“Well, we didn’t have anyone in line that got shot waiting for our system. So there’s one sign of the different approaches between our two companies. I think that there were really two different audiences. The core gamer probably went out and tried to purchase both systems. I think Sony’s efforts were in trying to get the core gamer to accept and adopt it, which for them in the PS2 era, spread to the mass consumer. I think we were just really prepared. Years of experience doing this ensured that we would have a very good launch.”

Voor wie het nieuws in november gemist heeft: tijdens de nacht van de Playstation 3 lancering, bij een Wall-Mart in het plaatsje Putnam, doken er twee gewapende overvallers op om iedereen in de wachtrij te beroven. Een man die weigerde zijn geld af te staan werd daarbij neergeschoten.

Een behoorlijk zieke opmerking van Perrin Kaplan om te suggereren dat een dergelijke overval op een één of andere manier hoort bij Sony’s strategie. En ook dom om te denken dat iets dergelijks niet ook had kunnen gebeuren bij de lancering van de Wii (of dat het niet alsnog kan gebeuren, er zijn nog steeds wachtrijen).

Bron: GameSpy

Zie ook:
- Vrouw drinkt zichzelf dood voor een Wii
- Pas op je woorden Reggie

Lees ook:Nintendo: over vijf jaar doet iedereen ons na
Lees ook:Nintendo: 512MB is genoeg, mensen hoeven niet alles te bewaren
Lees ook:Tien nieuwe Virtual Console titels per maand
Lees ook:Nintendo Vs. de muziekindustrie?
Lees ook:Super Paper Mario Nintendo’s volgende grote spel op de Wii

11 reacties op “Kaplan: in onze wachtrij worden mensen niet neergeschoten

  1. cas-09

    ik zou er maar al te graag iemand voor neerschieten hoor 8)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Yannick

    OMFG, What the hell is het probleem van Nintendo???!!!! denken ze nu ineens dat ze de marktleider is van console’s en dat ze Sony en MS heeft verslagen???? THINK AGAIN NINTENDO :o

      /   Beantwoorden  / 
  3. ikke

    Dus als er door een bepaald nieuw produkt er “problemen” voordoen, is dat te wijten aan hun strategie ? Nou volgens mij heeft dat gewoon te maken met de personen die dit geflikt hebben hor. Het had namelijk ook kunnen gebeuren met de gouden ticket van sjakie van de chocoladefabriek, toch. Het heeft ook te maken met de exclusiviteit van een bepaald produkt. Ik zou namelijk niemand neerschieten voor een Chevrolet Matiz, maar voor een Aston Martin DBS al te graag. Nee ik vergelijk nu niet diverse consoles met auto’s het is maar een voorbeeld. En nee dit is ook geen sollicitatie naar werk (als huurmoordenaar), alhoewel een Aston Martin DBS en een Audi R8 ??? Uiteindelijk heeft iedereen wel een prijs. Bij de een ligt dat al bij een maaltijd en bij de ander pas bij 10 miljoen euro !!!

    PS dit is maar een mening, dus “zaken” die hieruit voorvloeien … … …

      /   Beantwoorden  / 
  4. Elunar

    Ze koppelt het neerschieten van iemand aan de richting die beide bedrijven op willen gaan. Die zin is niet zo netjes.
    Er is inderdaad een erg groot verschil tussen de algemene Nintendo fan en Sony fan, en de PS3 launch was een verschrikking, maar Sony heeft niet een moord uitgelokt.
    Lijkt mij.. toch?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tom

    Hmm, ja het is wel een hele vage opmerking ja… hij sloeg nergens op, maar ik moet zeggen dat je in de zin: “Nintendo’s klanten elkaar niet neerschieten tijdens het wachten op de Wii. “Dat is een duidelijk verschil in aanpak tussen onze bedrijven.”" de quote toch wel uit zijn verband haalt,
    ze zei bijvoorbeeld niet dat is een “duidelijk verschil” ze zei dat is een “teken van verschil” en trouwens Criminelen zijn geen klanten, ze kopen niets maar stelen het, voor zover ik weet was het geen fan die iemand neerschoot om een PS3 te KOPEN, hij STAL er 6 ofzo, om die waarschijnlijk te verkopen. Volgende keer wat neutraler blijven SVP, ik weet dat het een blog is, maar een neutrale post kan geen kwaad.

    En trouwens Ikke, zou jij echt iemand maar al te graag vermoorden voor een Aston Martin DBS? Laten we hopen dat jij nooit zo’n aanbod krijgt…

    Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vindt het natuurlijk ook wel heel vreemd hoe je als Nintendo vertegenwoordigster zoiets kunt zeggen, hoewel Sony en Microsoft nog veel vreemdere dingen zeggen hoor, alles bij elkaar…

      /   Beantwoorden  / 
  6. hiku

    Als de schrijver van dit item iets suggereert (wat overigens onterecht is), moet je als lezer niet eerst proberen na te denken en na te gaan of het wel klopt?

    Interessant is dat dit item een aardig voorbeeld is van hoe media mensen gemakkelijk kunnen beïnvloeden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. hiku

    ps: zoals Elunar en Tom doen, bijvoorbeeld.
    :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Rob0

    ze heeft gelijk dat de twee bedrijven een ander publiek hebben, maar dit gaat wel heel erg ver! een behoorlijk rotte opmerking

      /   Beantwoorden  / 
  9. ikke

    Misschien wel voor een Aston Martin DBS en een Audi R8, maar dan moet het wel een sleutelfiguur zijn van “het algemene kwaad”. Dus Bush ofzo, hahaha. Sorry hor ff off-topic.

    Maar idd dit is gewoon weer nutteloos naar elkaar uithalen. Ipv dat ze al die energie nou steken in het produkt, worden wij klanten er alleen maar beter van. Nog mooiere consoles, launchdate’s die misschien wel eens voor de eerste keer gehaald worden, en al dat soort zaken.

    Why can’t we all get along … … …

      /   Beantwoorden  / 
  10. edjevink

    Ik vindt het sowieso triest dat concurrenten elkaars producten en strategien onderuit halen. Het zou juist mooi zijn als de 3 concurrenten hun consoles en games zouden laten spreken in plaats van elkaar vuil maken.

    Misschien is de strategie van Nintendo wel teveel gericht op de korte termijn en verkopen ze over 2 jaar niets meer. Wie weet werkt de lange termijn strategie(de hoge prijs) voor Sony juist erg goed.
    Misschien hebben beide bedrijven geen goede strategie en wint Microsoft met hun Xbox360.

    Hoe dan ook, om in dit stadium elkaar al zwart te maken vindt ik een beetje kinderachtig gedrag. Daarnaast had ik dit niet van Nintendo verwacht. Hun launch is erg goed gegaan(behalve het geringe aanbod in europa) en meteen komen er arrogante uitspraken, sonde.

      /   Beantwoorden  / 
  11. poeh

    Ik stoor me niet zo aan de uitspraak. Tuurlijk is het een valse opmerking, maar uit die opmerking kan ik niet opmaken dat ze PERSE suggereert dat de overval iets met Sony’s strategie te maken heeft. Je zou kunnen zeggen a cheap shot van Nintendo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.