Tien nieuwe Virtual Console titels per maand


Game Informer: "Op Halloweendag onthulden jullie de lijst met Virtual Console spellen vanaf launch day. Op ons kwam dat over als een nogal matige selectie en ik vroeg me af hoe Nintendo op die lijst is gekomen?"

Perrin Kaplan: "Zie het als een fantastische maaltijd die in verschillende gangen wordt opgeserveerd. Als ik je al meteen bij de lancering alle gerechten tegelijk zou geven zou dat veel te veel zijn. Ik denk dat 61 gevarieerde titels met voor ieder wat wils veel gezonder is."
GI: "Okee, dus dit is waar we het mee moeten doen tot het eind van 2006. Hoeveel nieuwe titels is Nintendo daarna van plan om toe te voegen per maand?"

Kaplan: "Voor de Virtual Console zitten we te denken aan ongeveer tien nieuwe titels per maand."

Ik moet zeggen, ik ben het helemaal eens met Game Informers vraag. Had ik de kans gehad om Perrin Kaplan te interviewen zou ik precies diezelfde vraag gesteld hebben.

Maar ik ben het ook eens met haar "antwoord" (dat eigenlijk helemaal geen antwoord is. Ze gaat totaal niet in op de hoe en waarom juist deze 61 games (voor Amerika, de Europese en Amerikaanse verschillen iets van elkaar. De Japanse lijst van Virtual Console games verschilt heel erg) geselecteerd zijn). Tien nieuwe titels per maand is een mooi tempo. Niet te overweldigend maar ook niet te langzaam.

Hoge prijzen?

GI: "Als we vervolgens kijken naar de prijzen van Virtual Console titels in Europa, Japan en hier (Amerika), dan lijkt het alsof Amerika de hoogste prijzen krijgt, als je de wisselkoersen met elkaar vergelijkt."

Kaplan: "Drink je weleens koffie?"

GI: "Ja…"

Kaplan: "Hoeveel geld geef je uit aan bekers koffie?"

GI: "Daar geef ik best veel aan uit."

Kaplan: "Dat bedoel ik. En een Virtual Console game is iets dat voor eeuwig mee gaat. Het hangt er maar net vanaf hoeveel waarde je aan dingen hecht. Ik bedoel, je koopt bij ons wel iets dat letterlijk een deel van je opvoeding is geweest als klein kind. Ik durf te wedden dat je daar best wel 10 dollar, 5 dollar, 8 dollar of 20 dollar voor over hebt. Ik probeer gewoon onze prijzen in perspectief te zetten."

Man, ooit kwam er een vertegenwoordiger op bezoek bij mijn moeder die precies diezelfde koffie-grap uithaalde. Hij wilde haar een schrikbarend duur beveiligings-systeem aansmeren, en toen mijn moeder zei dat ze het veel geld vond kwam het: "Drinkt u weleens een kopje koffie? Ik denk dat u elke dag wel een kopje koffie drinkt. Voor de prijs van elke dag een kopje koffie kunt u nu ook uw huis beveiligen." Alsof ze daarna ineens op zou houden koffie te drinken.

Die vertegenwoordiger hebben we kunnen afwimpelen, Nintendo gaat er wel mee wegkomen. Ik vind het ook best hoge prijzen, maar ik weet dat daarover de meningen nog verdeeld zijn.

Bron: GameInformer

Zie ook:
- Toch een echte Wii Startup Disc?
- Mario Party 8 filmpjes
- Nieuwe Super Smash Bros. Brawl trailer
- Volledige officiële Europese Virtual Console launch line-up
- Volledige officiële Europese Wii launch line-up

Lees ook:Ook Duckhunt naar Virtual Console
Lees ook:Bonk en Gunstar Heroes terug in de spotlight
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 386
Lees ook:Niet echt duur, maar goedkoop is anders…
Lees ook:Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt

8 reacties op “Tien nieuwe Virtual Console titels per maand

  1. Robbin

    oud nieuws

      /   Beantwoorden  / 
  2. helmal

    Dat koffiepraatje is alleen om mensen prijsbewust te maken. En eerlijk gezegd ik houd niet zo van die marketing bullshit, maar er zit wel wat in… Zelf denk ik namelijk ook vaak zo. Maar het neemt niet weg dat de meeste dingen in ons dagelijks leven gewoon TE duur zijn. Zodat je geneigd bent om 40 urige werkweken te maken.. Simpel concept om de rijken rijk te houden… En de middenklassers tot armen hoog produktief te houden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wouwter

    De prijzen liggen naar mijn mening ook iets te hoog, en koffie is drinken, dat is een levensbehoefte, gamen niet, dus beetje domme opmerking die ze maakt toch.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mumu

    nintendo doet niet aan uitmelk? :D

    Ik luv de games wel :)
    Maar 15 euro zou ik er never voor betalen. :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. viktor

    ik vind het alsnog veels te duur want sommige cube spellen kosten nu 10 euro zoals james bond nightfire, en animal crossing en 2 nes spellen voor 10 euro zijn daarmee vergeleken errgggg duur!!!! ik koop alleen donkey kong voor de snes en mischien the legend of zelda

      /   Beantwoorden  / 
  6. viktor

    en zolang ze maar 24 maanden lang doorgaan met 10 games per maand = 240 virtual games:D vind ik het goed:D je gaat wel een bericht openen voor de nieuwe spellen van de week he erik;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “je gaat wel een bericht openen voor de nieuwe spellen van de week he erik;)”

    Goed idee! :)

    “ik koop alleen donkey kong voor de snes en mischien the legend of zelda”

    Dat is dus mijn andere probleem: ik heb al die oude spellen al inclusief de oude consoles. ;) Maar okee, dat kan ik Nintendo niet echt kwalijk nemen. Gelukkig zijn er nog die Sega en PC Engine spellen die in de meeste gevallen nog wel nieuw voor me zijn. :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. viktor

    ”Dat is dus mijn andere probleem: ik heb al die oude spellen al inclusief de oude consoles. ;) Maar okee, dat kan ik Nintendo niet echt kwalijk nemen. Gelukkig zijn er nog die Sega en PC Engine spellen die in de meeste gevallen nog wel nieuw voor me zijn. :)

    whaha ik heb alleen een n64 met 12 spellen maar de sega ziet er wel mooi uit ik denk dat ik sonic ook maar moet overwegen;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.