Wii komt eerder dan PS3

Ons aller Matt Casamassina van IGN is er van overtuigd geraakt dat we de Wii iets eerder zullen krijgen dan verwacht. Zoals bekend zal Sony’s Playstation 3 later dit jaar op 17 november gelanceerd worden in Europa en Amerika. Nintendo doet nog steeds iets mysterieuzer over de Wii, al is het al wel bevestigd dat de console "voor de feestdagen" in de winkels moet liggen.

Matt wijst ons er vervolgens op dat heel veel uitgevers zich voorbereiden om hun Wii-spellen in oktober naar de winkels te verschepen. Dat zegt op zichzelf ook nog niks met zekerheid, maar het is wel een gunstig teken (als we hopen op een vroege launch, en dat doen we).
Daarnaast heeft Matt deze week van zijn "bronnen binnen de industrie" te horen gekregen dat Nintendo een verrassingsaanval uit wil gaan voeren door de Wii specifiek "te lanceren vóór de Playstation 3".

De meeste data waar de bronnen over fluisteren variëren van "midden oktober tot vroeg in november". Waarbij vooral de datum 6 november hardnekkig vaak komt bovendrijven (dat valt op een maandag).

Ook een realistische mogelijkheid is natuurlijk dat er verschillende data circuleren omdat er drie releasedata zijn, vlak na elkaar. Een Japanse, een Amerikaanse en een Europese (ongetwijfeld ook in die volgorde). De oorlog zullen ze er niet mee winnen, maar door de Wii een paar weken eerder dan de PS3 uit te brengen kan Nintendo wel een mooie start maken, en worden consumenten in die eerste weken nog niet afgeleid door flitsende PS3 demopods die ongetwijfeld vanaf 17 november overal zullen opduiken. Het voelt goed om Nintendo eindelijk weer eens met een agressieve planning bezig te zien.

Bron: IGN

Zie ook:
- Bekijk hier het Pokemon Battle Revolution filmpje
- E-mails en SMSjes sturen naar Animal Crossing Wii
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek
- Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
- Snake’s SSBB profiel online
- Metroid Prime 3: Corruption demo filmpje
- Topje van de ijsberg? Graphics? Wii?
- Super Smash Bros Brawl, Sakurai overweegt meer third party karakters
- Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
- 11 nieuwe Twilight Princess screenshots

Lees ook:A challenger appears…
Lees ook:Meer Super Smash Bros informatie in 7 dagen
Lees ook:Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
Lees ook:Mega Man doet niet mee aan Smash Bros. Brawl
Lees ook:Oude Melee levels ook speelbaar in Brawl

13 reacties op “Wii komt eerder dan PS3

  1. MH3M3D

    Agressieve planning ja, verwacht niet veel agressie in de games…

      /   Beantwoorden  / 
  2. labomba

    lekker belangrijk dat nintendo eerder uitkomt met hun super console. alleen op deze manier kunnen ze nog wat doen aan de concurrentie, in ieder geval lukt het ze niet met hun hardware. ze zijn nu al bang voor ene flop om eerder hun prudkt op de markt te zetten zodat mensen toch nog een nintendo in huis willen halen. net als coleco vision , atari, sega saturn, nintendo 64, gaat de wii in het zelfde rijte komen

      /   Beantwoorden  / 
  3. agression

    je zult idd weinig agressie van mario kunnen verwachten. misschien dat ze de wii gratis zullen gaan weggeven in de kerken

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Daar heb ik maar twee letters op te zeggen:

    DS

      /   Beantwoorden  / 
  5. mark

    ik koop gewoon hetgeen eerst uitkomt, uit principe (wii of ps3)

      /   Beantwoorden  / 
  6. edjevink

    Mark, je moet je principes echt eens bijstellen dan want dit is echt de MEEST belachelijke reden om voor de Wii of de PS3 te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Yoshi-Fan!

    Kwaliteits games hebben geen agressie nodig om goed te zijn en goed te verkopen.

    Uiteindelijk zal het niks uitmaken of de Wii of de PS3 als eerst op de markt komt. Het verschil in tijd is te klein. Wat wel uitmaakt is dat de directe concurrent van de PS3 op 2 weken na dan al een jaar op de markt is met zeker 50+ games en een lagere prijs. De PS3 zal zeker een goede launch kennen, maar als de early adopters verdwenen zijn en hij het op eigen kracht moet gaan doen zal de X360 een zeer sterke concurrent zijn.

    De Wii heeft hier veel minder last van. Die is een stuk goedkoper en spreekt een ander publiek aan of wordt er door PS3/X360 als 2de console bijgenomen. Ook onderschijt de Wii zich veel beter van zijn concurrenten dan dat de PS3 en de X360 dat ten opzichte van elkaar doen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. cas_09

    @ edjevink: nee hoor, de meest belachelijke reden is als je de wii kiest boven de ps3 omdat het dode vogeltje zn ene pootje even lang is…

    k koop ze beide, al is de wii eerst aan de beurt (origineel én lage prijs) en na een prijsdaling (of twee) ook de ps3.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    “De PS3 zal zeker een goede launch kennen, maar als de early adopters verdwenen zijn en hij het op eigen kracht moet gaan doen zal de X360 een zeer sterke concurrent zijn.”

    Dat denk ik ook. De verdeling van de markt zal beslist anders worden dan bij de afgelopen generatie. Grotere aandelen voor Nintendo en Microsoft, en een iets minder groot aandeel voor Sony. Of Microsoft Sony ook kan verslaan betwijfel ik dan weer. De PS3 wordt veel steviger ondersteund door met name de Japanse ontwikkelaars, en daar zitten toch wel een paar hele grote tussen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Fred

    Wii zal ongetwijfeld het record aantal verkopen (die op de naam van de Gamecube staat!!!) in de eerste weken verbreken. Er is nu al zoveel (teveel?) enthousiasme. En mensen die denken dat de Wii een flop wordt hebben er even weinig van begrepen als Sony en Microsoft. Hulde voor de bril-jante strategie van Nintendo. Zij kennen de markt werkelijk als geen andere!

      /   Beantwoorden  / 
  11. mark

    Heey ik ben niet die mark die dit zegt :( *ik koop gewoon hetgeen eerst uitkomt, uit principe (wii of ps3*) IK KOOP DE Wii !!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. grievous

    nintendo en haar aanhangers vergeten dat sony de grootste speler is op de markt. zelfs nu worden er meer ps2 verkocht dan welke andere console dan ook. de xbox360 blijft qua verkoop nog zwar achter lopen op de ps2. Sony is niet achterlijk , zodra nintendo hun super console wat eigenlijk alleen een nieuwe controller is , launched dan verlaagt sony de prijs van de ps2 zodanig dat niemand behoefte heeft aan een wii of wat dan ook. nintendo kan veel proberen net als microsoft maar de markt is van sony. niemand hoeft mij te geloven kijk gewoon naar de verkoop cijfers. de wereld zit vol met ps2 en zometeen als logische opvolger de ps3. nintendo komt met een achterhaald produkt op de markt, ondanks dat er mensen zijn die puur voor nintendo spellen gaan blijven zij in de minderheid vergeleken bij de rest

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    Dingen kunnen veranderen grievous.

    Halverwege de jaren ’90 had jouw verhaal ook min of meer geklopt als je het woord “sony” had vervangen door “nintendo”. De Super Nintendo was praktisch alleenheerser, en het leek absoluut ondenkbaar dat het grote Nintendo ooit van de troon gestoten zou worden.

    Of om een voorbeeld te geven dat jou misschien meer aanspreekt:

    Tot ongeveer twee jaar geleden was Nintendo de absolute alleenheerser op de handheld markt. Tientallen concurrenten zijn gekomen en gegaan, en werden stuk voor stuk verpletterd door de Game Boy. Je zou als bedrijf wel gek zijn om te proberen daar een plekje te veroveren. Zelfs het (indertijd) machtige Sega met hun technisch superieure Game Gear werd weggevaagd door Nintendo.

    En toch heeft Sony het geprobeerd en zie, de PSP houdt zich heel goed staande.

    Niets is voor eeuwig, aan alles komt een eind, zelfs de machtigste koning kan vallen, etc etc etc. Hoe succesvol de PS2 nu ook is, het hoeft helemaal niet persé iets te zeggen over het succes van de PS3.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.