Phil Harrison: motion sensor idee kwam niet van onszelf

"Well, we didn’t start the wave, but we’ve kind of jumped onto that wave. I’m quite happy to admit that" geeft Phil Harrison toe. Zelfs al heeft Sony al zo vroeg als tien jaar geleden geëxperimenteerd met Motion Sensor technologie. Het was uiteindelijk Nintendo’s onthulling van de Wii controller (en de overwegend enthousiaste reacties daarop) die Sony heeft doen besluiten om de technologie ook specifiek toe te passen in de PS3 controller.

Het is, met andere woorden, één ding om een werkende technologie te hebben, het is iets heel anders om het inzicht en de visie en te hebben hoe het succesvol toegepast moet worden op een spelcomputer.In een reactie heeft Nintendo al laten weten dat ze "immitatie het grootste compliment dat je kunt krijgen" vinden. En dat is het eigenlijk ook. Nu twee van de drie Next Gen consoles beweging kunnen detecteren valt het met geen mogelijkheid een gimmick meer te noemen.

Ook Phil denkt dat het in de volgende generatie gemeengoed zal worden om games te besturen door de controller te kantelen. "[motion sensors] will be one of the defining characteristics of next-generation gaming, the complexity and sophistication of input that you can get from a very simple device."

Bron: gamesindustry

Zie ook:
- Warhawk bestuurt goed met nieuwe PS3 controller
- Tien seconden Pilotwings
- Bekijk hier de (leuke!) trailer van Next Gen Indiana Jones
- Nog meer Super Mario Galaxy filmpjes
- PS3 controller = dualshock met motion sensor. Sony noemt het "innovatief"
- Project H.A.M.M.E.R.
- Bekijk hier de Final Fantasy XIII trailer
- Rayman Raving Rabbids trailer (Wii version)
- Bekijk hier de Metal Gear Solid 4 trailer

Lees ook:Playstation 3 interface
Lees ook:Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
Lees ook:Classic Controller Shell bestaat niet
Lees ook:Motion sensors en rumble gaan prima samen, zegt Immersion
Lees ook:Playstation 3 is dikker geworden

7 reacties op “Phil Harrison: motion sensor idee kwam niet van onszelf

  1. Prakash

    Toch zal de motion sensor technologie van de PS3 veel minder zijn dan die van de Nintendo Revolution. Gelukkig maar een innovator hoort ook beloond te worden voor een risicovolle vernieuwing. Het zou alleen wel jammer zjn als er zometeen mensen denken dat beide controllers vergelijkbaar zijn. Tot nu toe is de motion sensor technologie van Nintendo’s controller zwaar superieur. Ik hoop dat dat ook in de media duidelijk naar buiten komt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Toch zal de motion sensor technologie van de PS3 veel minder zijn dan die van de Nintendo Revolution.”

    Dat is wel zo, maar voor een belangrijk deel werkt het toch hetzelfde. Heel veel Wii-speltypes zullen nu ook mogelijk worden op de PS3.

    “Gelukkig maar een innovator hoort ook beloond te worden voor een risicovolle vernieuwing.”

    Tja, dat is een mooie gedachte, maar we leven helaas niet in zo’n rechtvaardige wereld. Ik ben er van overtuigd dat hele volksstammen het verschil absoluut niet zullen zien. Het zal zoals altijd weer aankomen op de spellen en wie op de leukste manier gebruik weet te maken van de mogelijkheden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Kwestie van marketing… de Red Steel trailer maakt wat dat betreft vrij goed duidelijk hoe de Wiimote werkt. M.i. zouden dergelijke filmpjes met de PSwii controller een stuk minder specataculair zijn (alleen al vanwege het feit dat je de controller met beide handen vast moet houden). Nintendo moet de voorsprong die ze nu met de Wiimote hebben goed uitbuiten. Daarnaast zullen Nintendo’s eigen games nooit op een andere console uitkomen (toch vaak de belangrijkste reden om een Nintendo console in huis te hebben).

      /   Beantwoorden  / 
  4. harry

    als ik met mijn gc aan ‘t spelen ben merk ik dat ik door het vrij fanatiek op die knoppen rammen ik ok onbewust die controller in alle mogelijke en onmogelijke hoeken hou hoe zou die ps3 controller daar op reageren?

    En een groot verschil tussen de ps3 en wiimote is het 3d aspect met die van de ps3 zal je geen golfclub/zwaard/pijl & boog/ tenis reacket enz kunnen hanteren zo danig dat je het lijkt als of je een echt zweaard ect. vast houdt met de wiimote wel.

      /   Beantwoorden  / 
  5. squirtle

    wat denk je van de powerglove?
    En de Punchout controller?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Prakash

    Erik,

    ik denk dat je deels gelijk hebt. Maar ik denk toch dat het voor de gros van de mensen duidelijk zal zijn dat de Nintendo “wiimote” toch de superieure controller is.

      /   Beantwoorden  / 
  7. ronald

    ps3 jat helemaal niks van nintendo
    joypad lijken totaal niet op elkaar.functies zijn ook onwijs verschillend.en trouwens wat de nintendo brengt is ook oud. (zou je zeggen)
    heb 3 a 4 jaar geleden op de hcc dagen met een soort gelijke functie kunnen spelen.was wel heel erg grappig. de graphics waren gelijk aan de snes/sega.maar toch. vind het allemaal maar gezeur. er zijn altijd mensen die een nintendo kopen vanwege de spellen/gameplay en altijd mensen die een playstation vanwege de spellen/gameplay kopen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.