Playstation 3 is dikker geworden


Het is waar. Er gingen al geruchten dat het omhulsel te klein was voor alles wat Sony er in wilde proppen. En als je nu de PS3 van vorig jaar en dit jaar naast elkaar legt is duidelijk te zien dat hij inderdaad veel groter is geworden. En aan alle kanten is voorzien van ventilatie-openingen. Dat krijg je met een interne powersupply.

Niet alleen in de hoogte, ook in de breedte is de PS3 groter geworden.

Heel veel mensen vonden het 2005 model al niet echt elegant (het ding is al op minstens 100 plaatsen uitgeroepen tot lelijkste Next Gen console), maar deze nieuwe versie is helemaal een log gevaarte.

Als je eenmaal aan het spelen bent dan doet dat er natuurlijk niet toe, maar toch. Ik vraag me af hoe men hier over vijf jaar op terug kijkt. Is dit dan het vertrouwde model wat wederom 100 miljoen mensen in hun huiskamer hebben staan? Of is dit de console waarmee Sony arrogant werd en links en rechts werd ingehaald door de rivalen? En is dit lelijke design dan één van die "achteraf hadden we het al kunnen zien aankomen" voortekenen?

De tijd zal het leren.

Zie ook:
- Eén minuut Motorstorm gameplay beelden
- Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo
- Phil Harrison: motion sensor idee kwam niet van onszelf
- Bekijk hier de (leuke!) trailer van Next Gen Indiana Jones
- Bekijk hier de Final Fantasy XIII trailer

Lees ook:Europese PS3 launch “still very much on track” voor maart
Lees ook:Downloadbare PS3 content zal fysiek verpakte games uiteindelijk vervangen
Lees ook:Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
Lees ook:Formula One (PS3) gameplay trailer
Lees ook:Playstation 3 interface

42 reacties op “Playstation 3 is dikker geworden

 1. Brian

  Nog dikker? die van vorig jaar is al groot genoeg

    /   Beantwoorden  / 
 2. Niek

  maakt mij echt helemaal niks uit…….De play stadion 2 is ook niet mooi en is ook maar een lomp ding.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Niek

  STATION natuurlijk :-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. !nsane

  hij is behoorlijk groot… vooral als je hem vergelijkt met de nintendo Wii die even groot is als 3 opeen gestapelde dvd hoesje is (maar die kan natuurlijk ook minder…)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mark

  Hoe kun je nou in een nieuwsbericht zeggen wat je van de PS3 vind. Meningen verschillen!! Ik vind de PS3 namelijk mooi, oke erzijn wat min punten aan de zeikant en achterkant, maar van de PS3 is ook een heel mooi zichtpunt alleen daar staat hier geen foto van. En ten tweede de inhoud is ook belangrijk, en geen 1 next gen console haalt het bij de PS3.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Fred

  Het verklaart wel waarom ze hem opeens zwart hebben gemaakt: om de vetrollen te verstoppen. Hoe meer ik zie/ lees over de PS3 des te meer ik medelijden met Sony krijg. Dit apparaat straalt aan alles uit: koop mij niet, ik ben een waardeloos en rete duur stuk str.nt!

    /   Beantwoorden  / 
 7. ik

  Ik vind dit model nou niet lelijker dan de xbox360. Tevens heeft dit ding iig de voeding intern zitten.
  En ik vind de PS2 (dat eerste model van dat type) lelijker.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Oscar Mopperkont

  Waarom doen ze dan ook heel dwars de voeding intern? De 360 heeft een ongelofelijk grote lelijke voeding erbij zitten, maar vind het toch een goede zet dat ze die extern hebben gemaakt. Lijkt me ook handiger in de productie, aangezien je voor de verschillende landen alleen dus maar een andere voeding hoeft mee te leveren. Verder zou het me niks verbazen als er op termijn een kleinere voeding wordt meegeleverd. Die voeding van de 360 moet vast en zeker kleiner kunnen.

  Ik was trouwens nooit echt heel enthousiast over het uiterlijk van de PS3, maar nu ik het nieuwe ontwerp zie, vind ik het oude er ineens een stuk beter uitzien. Jammer dus dat Sony zich zo gigantisch heeft vergist bij het eerste ontwerp.

    /   Beantwoorden  / 
 9. gertraaf

  wat een negatieve reacties tegen sony telkens op deze site.

  Vind hem wel mooi. Mooier dan de 360 die wil naar mijn mening teveel mee gaan op de stijl van de I pod.

  Wii is ook erg mooi. maar ik zou me zeker niet schamen als deze console strax onder mijn tv staat

    /   Beantwoorden  / 
 10. erik

  “heeft dit ding iig de voeding intern zitten.”

  En het voordeel daarvan is? Een externe voeding kun je gewoon ergens achterin je TV-meubel verstoppen. Met een interne console wordt je console alleen maar groter. En warmer. Ik vind het in ieder geval een vreemde beslissing. Het is ook niet alsof externe voedingen taboe zijn bij consoles. Een externe voeding wordt breed geaccepteerd, en consoles worden ook al tientallen jaren op die manier verkocht. Ik heb het idee dat Sony het alleen maar lastiger maakt voor zichzelf op deze manier.

  “Meningen verschillen!!”

  Maar iedereen vindt klein mooier. Daarom worden apparaten in de loop der tijd ook steeds kleiner en niet steeds groter. Wedden dat er over een paar jaar ook een slimline PS3 uitkomt?

  “wat een negatieve reacties tegen sony telkens op deze site.”

  Sorry hoor, maar Sony heeft gewoon een slechte beurt gemaakt op deze E3. Dat is overal waar je kijkt het sentiment. Behalve op Sony-specifieke sites natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Mithrandir

  “en geen 1 next gen console haalt het bij de PS3.”
  De X360 doet ongeveer het zelfde min blu-ray dus dat is niet waar.

  Erk heeft alleen de algemeen heersende opvattingen vermeld. Zijn eigen mening schemert ook door, en dat mag. dit is een blog, geen nieuwssite. Overigens: Elk nieuws is gekleurd.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Sorin

  Man, wat een objectieve post.. OK hij is groter geworden, ik vind em best mooi. Zet em eens naast een X360, ik vind qua lompheid dat ze er alletwee wel mooi bovenuit steken.
  “Of is dit de console waarmee Sony arrogant werd en links en rechts werd ingehaald door de rivalen? En is dit lelijke design dan één van die “achteraf hadden we het al kunnen zien aankomen” voortekenen?”

  Op wat slaat dat nu?? Djeez

    /   Beantwoorden  / 
 13. gertraaf

  Sony heeft het juist niet slecht gedaan op de e3 maar goed meningen verschillen.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Kikujiro

  Wel vreemd dat Sony weinig rekening houdt met de grootte van de gemiddelde Japanse huiskamer. Hiervoor kreeg Microsoft bij de release van de X-BOX in Japan destijds veel kritiek. Wellicht dat de toegepaste technologie een kleiner model niet toelaat.

    /   Beantwoorden  / 
 15. roy

  de ps3 ziet er hardstikke mooi uit, moet je die koelkasten van micrsoft is zien, dat is helemaal geen plaatje

    /   Beantwoorden  / 
 16. erik

  De PS3 is nog (iets) groter dan de Xbox360 roy.

  Door naar het midden toe smal toe te lopen wekt de Xbox tenminste nog de illusie niet zo massief te zijn. Ik vind ze allebei niet echt prachtig, maar als ik moest kiezen zou de Xbox360 het winnen.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Sule

  OMG, de Wii is klein. Zijn dat btw de officiele cijfers of wat?

    /   Beantwoorden  / 
 18. Erwin

  dit lijkt me een plaatje van de “oude” ps3. De maten zijn wel van de “nieuwe”?

    /   Beantwoorden  / 
 19. tommy

  het zit hem niet vanbuiten, maar vanbinnen
  wel jammer da ze die powersupply erin hebben gestoken en al die venstertjes erop hebben gezet! die powerunit mocht er gerust uit van mij, staat toch maar achterin de kast dusja…

    /   Beantwoorden  / 
 20. Sule

  Maar van de Wii bedoel ik eigenlijk. 14 bij 3,5 is… nano?

    /   Beantwoorden  / 
 21. Daniël

  Mijn voorkeur qua beeld gaat naar de ps 3
  De wii heeft niet echt mooi beeld.
  Hadden ze beter de gc houden.
  De prijs van de ps 3 gaat echt veel te ver!!!
  €600,- kom nou toch, daar heb je een hele pc voor!!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Rikiietik

  De Wii heeft geen mooi beeld? wat heeft dit nou weer te betekenen, heb je een goeie kwaliteit dvd speler wel eens op 480p gezien? dat ziet er schitterend uit. Persoonlijk vind ik de PS3 best een mooi uiterlijk hebben. Wii is de mooiste van de drie(?)

    /   Beantwoorden  / 
 23. wackman

  van mij hoeft het allemaal niet perse zo klein hoor.
  Als de ps3 zo groot is als een pc en hij is supergoed, dan vind ik het prima.. De qualiteit is belangrijker dan de grootte

    /   Beantwoorden  / 
 24. Moonblade

  Ik vind de PS3 nu de mooiste van de 3 met dat nieuwe design. Wii op plaats twee omwille van dat mooie blauwe neonlicht en de tampon op de derde plaats.

    /   Beantwoorden  / 
 25. erik

  “dit lijkt me een plaatje van de “oude” ps3. De maten zijn wel van de “nieuwe”?”

  Nee sorry, dit is een oud plaatje dus als het goed is ook met de oude afmetingen. Ik kon zo snel even geen exacte afmetingen van de nieuwe vinden.

  “Maar van de Wii bedoel ik eigenlijk. 14 bij 3,5 is… nano?”

  Ja de Wii is misschien wel de kleinste spelcomputer ooit gemaakt. Nintendo geeft zelf telkens als vergelijking aan dat hij ongeveer even groot is als drie op elkaar gestapelde DVD-hoesjes.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Prakash

  Die ps3 wordt steeds groter en logger. Esthetisch gezien wint de Wii het voor mij, vooral de witte versie met de stand voor verticale plaatsing. Qua kracht is de ps3 natuurlijk een monster.

    /   Beantwoorden  / 
 27. Sule

  Oké dat hebben ze aangegeven, maar mijn Geodriehoek van school meet max. 14 cm, en dat is zoals ik al zei Nano vergeleken met de anderen. Wii vind ik ook het mooist. Door het feit dat hij zo klein is en gewoon naast m’n TV zou kunnen staan met die stand (net zoals je in alle promo-foto’s ziet)en vooral ook door dat licht bij de ”mediabay”. ‘Size does matter” ;) . Nu uit die foto’s van de E3 blijkt dat die voeding (hoogstwaarschijnlijk) in de stand zit, wordt het helemaal vet. Toch weer een pluspunt.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Erwin

  geweldig! Ik kan niet wachten tot het ding in de winkel ligt!! ik ga hem echt kopen!!

    /   Beantwoorden  / 
 29. Erwin

  de Wii dan.. ding is veel te mooi..sommige dingen lokken gewoon!

    /   Beantwoorden  / 
 30. y-lo

  gaat het nu om het design van de ps3 of xbox…of de kracht?ik vind de ps3 persoonlijk beter..dat is mijn mening,maar ik vind het dom dat je enkel gaat discussieren over de grote…
  heb je je dvd-speler welles gezien ? die kan ook wel erg flink zijn….
  de ps3 komt over een paar jaar misschien weer met een kleiner model…ach jah…alsje deze lelijk vindt dan moet je maar 2 a 3 jaar wachten op de kleinere versie !

    /   Beantwoorden  / 
 31. Daniël

  ”De Wii heeft geen mooi beeld? wat heeft dit nou weer te betekenen, heb je een goeie kwaliteit dvd speler wel eens op 480p gezien? dat ziet er schitterend uit. Persoonlijk vind ik de PS3 best een mooi uiterlijk hebben. Wii is de mooiste van de drie(?)”

  Bij de ps3 lijkt het net echt, bij de wii integendeel…

    /   Beantwoorden  / 
 32. Kikujiro

  Moet een spel net echt lijken om leuk te zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 33. Moonblade

  Nee, een spel moet de realiteit overtreffen. Maar als een spel de realiteit nog eens niet kan benaderen wordt het moeilijk om daar over te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Mithrandir

  “Nee, een spel moet de realiteit overtreffen. Maar als een spel de realiteit nog eens niet kan benaderen wordt het moeilijk om daar over te gaan.” Alsof er games bestaan die de realiteit benaderen. Games moeten juist niet de realiteit benaderen want dat lukt toch niet.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Moonblade

  A fool is a man who did nothing because he could only do so little.

  Grafisch kruipen games steeds korter en korter naar de realiteit door de inspanningen van bekwame programmeurs.

    /   Beantwoorden  / 
 36. bebob

  voor mij wordt tog een wii voor de gameplay op plaats 2 de ps 3,.. idd ps 3 heeft supergeile gfx vindt dat hij dikker is geworren toch tegenvallen,.. meschien koop ik hem toch als eer een goedkopere versie komt en het liefst ook klijner

    /   Beantwoorden  / 
 37. Mithrandir

  De PS3 is technisch niks beter(zelfde functionaliteit) dan de 360 dus supergeile graphics..tja..de 360 is dan ook supergeil.

    /   Beantwoorden  / 
 38. jeffrey

  sony zit overal te zegge: onze cell cpu is supersnel, vele snelelr dan de x360 maar verschillende hands on bevestige da de ps3 zelfs trager is dan de xbox360.

  OT: sorry dat ik het zeg, maar die PS3 is echt veel te groot. Het is de bedoeling dat ik een tv met console heb. niet een console met een tv derbij… Hem zwart maken is slim omdat hij dan slanker lijkt. Als beide foto’s in het zilver zoude zijn, veel mense zoude zich een bult schrikke. Voor mij is de wii echt een plaatje. supercompact en heel stijlvol.

  en om terug t ekomen op het feit dat de wii lelijke gfx zou hebbe. check eens zelda, die gfx zijn zoooo moooi. Waarom moet je realiteit hebbe, daar leef je al in. Games dienen om de realiteit te vergete

    /   Beantwoorden  / 
 39. AltijdvoorS

  De playstation 3 is en word echt niet trager dan de 360 ! dan heb je ook nog Blue
  Ray Disk van de toekomst !! en ga niet zeggen dat weet ik niet want ik weet dat wel! hoe??
  nou een beejte navragen aan mnsen die weten hoe de cijfers zijn over aanvraag Blue Ray. ik noem geen namen maar weet dat de grootste en de kleinste bedrijfen , en dan heb ik het over film producies en pc handel,, er is zo veel vraag naar vele male meer dan HD only Blue Ray is de toekomst…. dus wie heeft hier een voorsprong ?? zeker Sony. en al die bedrjfen zoals Ubisoft en die shit. die praten allemaal voer Blue ray. en echt over een jaar is het zo makkelijk games te maken die wel een gote hebben van 2o gig ofzo. dik kan nu nog wel even doorlullen maar de kracht van de playstation 3 haalt Xbox opnieuw onderuit. en ook op normaal Game gebied zal Nintendo worden verslagen. maar Nintendo niet helemaal zij hebben al een andere weg ingeslagen .en die weg neemt sony niet. kijk niet biuj de playstation 3 naar de kracht erin die is het zelfde als xbox maar kijk naar wat je erin schuift. blue ray HD en dan een ver gaande online modus die ook nog voor 80 % gratis zal zijn. PLAYSTATION 3 it is the power !

    /   Beantwoorden  / 
 40. Paul Hu

  Jezus wat kan jij veel onzin uitkramen

  ”Ray Disk van de toekomst !! en ga niet zeggen dat weet ik niet want ik weet dat wel! hoe??
  nou een beejte navragen aan mnsen die weten hoe de cijfers zijn over aanvraag Blue Ray. ik noem geen namen maar weet dat de grootste en de kleinste bedrijfen , en dan heb ik het over film producies en pc handel,, er is zo veel vraag naar vele male meer dan HD only Blue Ray is de toekomst…. dus wie heeft hier een voorsprong ”

  Dus jij dent dat, omdat veel film studio’s etc de Bleu-Ray ondersteunen, dat Blue-Ray meteen een succes word? ummhh…. neej sorry.
  de Film studio’s beslissen niet wat uiteindelijk de winnaar word (BR vs HD-DVD) maar dat doen de MENSEN DIE DAT KOPEN!
  als BR helemaal niet verkoopt, dan is het een flop, dan kan je wel zeggen dat het goed word geondersteunt, maar dan blijft het wel een flop. (kijk maar eens naar UMD) En hoeveel mensen ken jij die echt iets over BR of HD-DVD weten? ik schat zo’n 5-10%.

    /   Beantwoorden  / 
 41. xbox 360

  even dit als er wat mis is met de voeding.
  En is die dan ook nog eens interen zit het goed mis. hebben we wel gezien bij de xbox 1
  zeker 15 miljoen xbox 1 had een slechte voedig. En dat kon soms zorgen dat die te warm werd of in brand vloog. als er bij de xbox 360 wat mis is met de voedig krijg je gewoon een nieuwe van ms. En de 360 hoeft daarvoor niet open de ps3 wel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.