Bekijk de launchtrailer van Shovel Knight


Voor Europa is nog geen releasedatum aangekondigd, maar Amerikaanse gamers kunnen Shovel Knight vanaf morgen downloaden voor 3DS en Wii U. Ik ben erg benieuwd naar de eerste recensies. Dit spel ziet er in alle trailers uit als de ultieme retroplatformer, maar speelt het ook echt zo lekker als de klassiekers? Bestuurt de ridder net zo fijn als oom Dagobert in Duck Tales? Is het spel moeilijk maar niet frustrerend moeilijk? Zijn de levels net zo slim ontworpen als bij inspiratiebron Castlevania? Deze extra lange trailer is alvast veelbelovend.

 • Voor welke versie gaan jullie? Op de Wii U heeft Shovel Knight een door Demon’s Souls ge├»nspireerd hint-systeem waarmee spelers in het spel berichtjes achterlaten. Daar staat tegenover dat de 3DS-versie een bijzondere vorm van online multiplayer heeft. Je neemt een clipje op waarin jouw ridder 5 seconden aanvallen uitvoert, en die opname vecht vervolgens tegen de clipjes van andere spelers.
 • Voor wie echt niet kan wachten lanceert de pc-versie van Shovel Knight trouwens wel gewoon morgen in Europa. (Waarom dat op Steam wel kan en bij Nintendo niet is mij ook een raadsel).

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer retroplatformer Shovel Knight
Lees ook:Shovel Knight volgende maand naar Europese eShop
Lees ook:Retro-platformspel Shovel Knight voor 3DS, Wii U en pc
Lees ook:Shovel Knight nu verkrijgbaar voor Wii U en 3DS
Lees ook:Volgende week gratis DLC voor Shovel Knight

4 reacties op “Bekijk de launchtrailer van Shovel Knight

 1. Inno Vation

  “Voor wie echt niet kan wachten lanceert de pc-versie van Shovel Knight trouwens wel gewoon morgen in Europa. (Waarom dat op Steam wel kan en bij Nintendo niet is mij ook een raadsel).”
  .
  Volgens Yacht Club Games heeft het alles te maken met het ‘localization and ratings system’ in Europa.
  Of zoals ze zelf zeggen: “Localization is still underway and since certifications for NOA is a completely separate effort than NOE, we are still working through that process as well.”

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  Geen woord teveel gezegd! Deze trailer is echt magisch! Maf he, die nieuwe zelda, mariokart etc. trekt me niet naar de WiiU (been there, done that), maar zo’n spel als dit nodigt onmiddellijk uit m’n portemonnee te trekken.

  Maar goed, ik wacht netjes op de PS4 release :) (Erik, waarom zijn mijn berichten niet zichtbaar, en dan later wel? Belanden ze in een spamfilter ofzo?)

    /   Beantwoorden  / 
 3. charlie

  Het ziet er echt een gaaf spel uit, kan niet wachten om hem te downloaden. Het is een mix van megaman en the legend of zelda, nu ik die kaart bekijk en al die verschillende voorwerpen.

  Ben echt overtuigd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. G.Tom

  Dit ziet er heerlijk pittig uit! Mijn innerlijke Castlevaniafan gaat hiervan smullen hoop ik!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.