Nieuwe trailer van “roguevania” actiespel Dead Cells

Kijken op YouTube
Dead Cells is a roguelike, Castlevania-inspired action-platformer. […} you’ll have to master 2D souls-like like combat with the ever-present threat of permadeath looming.

Voor buitenstaanders is deze beschrijving een betekenisloze woordenbrij, maar een piepklein groepje liefhebbers weet meteen waar ze aan toe zijn.

Een actiespel over een man met een zweep die verdwaalt in een doolhofachtig kasteel. (Zoals in Castlevania). Alle vijanden die hij tegenkomt zijn intelligent en levensgevaarlijk. (Zoals in Dark Souls). En tot overmaat van ramp heeft hij géén extra levens. Als hij doodgaat wordt hij gedropt voor de ingang van een nieuw willekeurig gegenereerd kasteel. (Zoals in Rogue).

Dead Cells wordt ongetwijfeld een frustrerend moeilijk spel, maar ik moet zeggen dat die trailer er toch wel leuk uitziet. Als de recensies goed zijn moet ik deze misschien toch maar eens proberen.

Dead Cells verschijnt op 10 mei voor de pc.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Metroidvania roguelike Dead Cells naar alle spelcomputers
Lees ook:Eerste trailer Dark Souls III
Lees ook:Nieuwe trailer Dark Souls III: The Ringed City
Lees ook:The Surge ziet eruit als Dark Souls met robots
Lees ook:Dark Souls 2 aangekondigd + trailer

2 reacties op “Nieuwe trailer van “roguevania” actiespel Dead Cells

 1. G.Tom

  Dit ziet er echt gruwelijk vet uit! Toch eens naar kijken. Ik heb Bloodstained 2 jaar geleden gebacked op KickStarter en die ziet er ondertussen ook steeds strakker uit!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, dat project lijkt gelukkig beter te gaan Mighty No. 9. Van wat ik heb gezien wordt het gewoon weer een ouderwetse Castlevania. Erg veel zin in!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.