Eerste spelbeelden Beyond Good & Evil 2

Kijken op YouTube
Oh wow, Beyond Good & Evil 2 is ambitieuzer dan ik dacht. Check dit filmpje waarin bedenker Michel Ancel laat zien hoe groot alles is in zijn nieuwe universum. Denk aan een ruimteschip van 400 meter lang, naast een standbeeld van 700 meter hoog. En dat dat standbeeld dan een klein stipje blijkt te zijn op een planeet die wordt omringd door nog grotere planeten. In een gesimuleerd sterrenestelsel waar alle planeten draaien om een reusachtige ster.

De eerste Beyond Good & Evil was een Zelda-achtig avonturenspel op één planeet (plus een uitstapje naar de maan), maar dit vervolg doet eerder denken aan No Man’s Sky. Eindeloze verkenningstochten door willekeurig gegenereerde werelden. Al hoop ik dat Ubisoft er wel iets meer structuur in kan aanbrengen. Nieuwe werelden ontdekken is leuk, maar uiteindelijk wil ik ook een verhaal beleven en een paar kerkers met eindbazen verslaan.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Beyond Good & Evil 2 bestaat echt, Pey’J en Jade in trailer
Lees ook:Beyond Good and Evil 2 leeft! Nieuwe trailer
Lees ook:Nieuwe gelekte beelden van Beyond Good & Evil 2
Lees ook:Michel Ancel: “I work on Beyond Good & Evil 2″
Lees ook:Gerucht: Ubisoft werkt aan Beyond Good & Evil sequel

2 reacties op “Eerste spelbeelden Beyond Good & Evil 2

 1. G.Tom

  Ik raak vooral huiverig van de manier hoe Ancel beschreef dat ze nog moeten beginnen met het ontwikkelen van de game, dat de trailer het enige was wat ze op dat moment hadden. Daarnaast dat hij aangaf het misschien een early access titel te maken waar dan gaandeweg uitbreidingen aan toegevoegd worden.

  Ik vind het ook jammer dat het een prequel is terwijl BGAE 1 met een dikke cliffhanger eindigde. Maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe dit uiteindelijk gaat uitpakken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, het is wel duidelijk dat we dit spel voorlopig nog niet klaar is. Misschien een eerste release (al dan niet in Early Access) in 2019? Later dan dat en je moet eigenlijk al gaan denken aan de volgende generatie spelcomputers. Zover laat Ubisoft het hopelijk niet komen.

   Ik baal ook een beetje dat het een prequel is, maar een rechtstreeks vervolg op een cliffhanger van 15 jaar geleden is misschien ook niet realistisch. (Om heel eerlijk te zijn ben ik alweer vergeten wat die cliffhanger ook alweer was).

   Maar ik vind de demonstratie in dit filmpje wel erg vet. No Man’s Sky-achtige planeten met steden en personages en een echt verhaal… het klinkt gewoon als iets dat ik wil spelen, ook al heeft het weinig met de eerste BG&E te maken.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.