No Man’s Sky dagboek – dag 11


Kijk jongens, ik vlieg weer! Mijn plan is gewoon gelukt. Achter de schermen ging ik er 100% van uit dat ik overnieuw zou moeten beginnen. Maar het kan dus echt: alles kwijtraken op een willekeurige planeet, en dan toch lang genoeg Robinson-Crusoeƫn om een nieuw ruimteschip bij elkaar te Minecraften.

De laatste fase was niet makkelijk. Zoals voorspeld vonden de Sentinels het niet leuk dat ik ijzer en heridium wilde verzamelen. Ik heb nog een angstige nacht doorgebracht in een grot, met twee fanatieke Bipedal Walkers voor de ingang. Maar ook die gingen uiteindelijk weg, zodat ik alsnog de motor van de Jiyoshim kon repareren.

Grappig om na anderhalve week opeens uit een andere cockpit te kijken. Voor zover ik weet besturen alle ruimteschepen precies hetzelfde, maar toch voelt het weer even nieuw en spannend. Ik heb nog geprobeerd mijn oude ruimteschip terug te vinden (om het vrachtruim leeg te halen), maar al die paarse heuvels lijken op elkaar. Ik zal hem moeten achterlaten. Als eerbetoon heb ik deze planeet toen maar Rasamama gedoopt.

Het enige onderdeel dat ik niet zelf kan repararen is de Lightspeed Warp Drive. Ik moet dus nog even langs een ruimtestation om een nieuwe Dynamic Resonator te kopen. Daarna kan ik eindelijk verder met mijn reis door de sterren.

Bekijk het hele No Man’s Sky dagboek
Neo-games.blog forum

Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 1
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 22
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 10
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 17
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 2

5 reacties op “No Man’s Sky dagboek – dag 11

 1. Berend Jan

  Door je verhaaltjes in je dagbek hoef ik het spel niet te spelen. Dat is mooi ook aangezien NMS mij een super saai spel lijkt. Ik ga het wel aanschaffen in een steam sale ofzo maar tot nu toe laat ik het even aan me voorbij gaan. Ik baal er op dit moment wel van dat de PC geen 2e hands games meer heeft anders had ik een van de vele ingeleverde 2e hands versies kunnen kopen van een gedesilutioneerde koper.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het is me altijd bijgebleven dat jij zo enthousiast reageerde op die indiegame Proteus. Volgens mij had je hem destijds zelfs gekocht naar aanleiding van een van mijn stukjes. Dat was toch een soort voorloper van No Man’s Sky. Verrassend dat je die zo leuk vond, terwijl dit je super saai lijkt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    Ik zit nu ik dit tik ook een filmpje van arjan.org te kijken over no mans sk en het lijkt me een super leuk spel. Maar ik zit momenteel heel erg diep in Elite Dangerous en 2 ruimtespellen tegelijk is me iets te gortig. Zodra hij echter in de steam sale komt dan ga ik denk ik voor de bijl :)

    Of als hij op de WiiU komt maar die kans is 0% dus :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Ja, daar kan ik me iets bij voorstellen. Nou ja, met al die geplande updates is het spel waarschijnlijk alleen maar leuker tegen de tijd dat jij gaat spelen. :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Berend Jan

      Die updates van jou doen het wel kriebelen. Ook dat NMS een soort Animal Crossing in de ruimte is en echt meer om de random landschappen gaat dan om het schieten van aliens doet me wel meer en meer richting het koop knopje gaan op steam… ik weet niet hoe lang ik het nog kan volhouden…

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.