Is deze mini-computer een voorbeeld van Valve’s Steam Box?


Dit kleine computertje is de Piston: een miniatuur-pc van fabrikant Xi3. Hij staat hier op games.blog omdat dit een eerste voorbeeld is van hoe Valve’s toekomstige spelcomputer (codenaam “Steam Box”) eruit zou kunnen zien. Het apparaat is ontworpen met steun van Valve en bevat volgens de geruchten een 3.2GHz quad-core processor, 4 tot 8GB RAM en minimaal 64GB aan opslagruimte. Volgens Xi3 is dat ruim voldoende om de meeste pc-spellen soepel te kunnen draaien. Dat is immers het idee achter de Steam Box: een versimpelde pc met een Xbox-achtige interface. Bedoeld om aan te sluiten op een televisie zodat je er met een controller spellen op kunt spelen.

In een eerste reactie benadrukt Valve dat Piston niet de Steam Box is, maar slechts een van de vele prototypes. Het is een open systeem wat inhoudt dat alle fabrikanten vrij zijn om hun eigen Steam Box te bouwen. Sterker nog: consumenten kunnen ook zelf een Steam Box maken door een willekeurige pc aan hun televisie te hangen en dan Steam’s Big Picture Mode op te starten. Het enige verschil is dat een officiële Steam Box waarschijnlijk draait op een aangepast besturingssysteem zodat je niet eerst langs Windows of OS X hoeft om in Steam te komen.

Kijken op YouTube
Een kort interview met een van de ontwerpers achter de Piston. Die naam is trouwens het Engelse woord voor wat wij een “zuiger” noemen; het machine-onderdeel dat Valve ook gebruikt als het logo van Steam.

Kijken op YouTube
Een presentatie-video van Xi3′s reguliere mini-pc waar de Piston van is afgeleid. De specificaties van de Piston zouden vergelijkbaar zijn met het model X7a dat volgende maand in de winkel ligt voor 1100 dollar. Hopelijk kan Xi3 nog ergens op bezuinigen, want ik verwacht niet dat gamers met zo’n prijskaartje warmlopen voor een Steam Box.

[g.forum]

Lees ook:Valve’s uitlegfilmpje voor de Steam Controller
Lees ook:Uitpakfilmpje: Valve’s Steam Machine spelcomputer
Lees ook:Steam-spellen op je tv met Big Picture Mode
Lees ook:Gabe Newell driedimensionaal schetsen in VR
Lees ook:Gerucht: werkt Valve aan een eigen spelcomputer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.