Steam-spellen op je tv met Big Picture Mode


Maak kennis met Valve’s nieuwste uitvinding: “Big Picture Mode”. Een nieuwe interface waarmee je Steam kunt gebruiken vanaf je televisie. Dat kon natuurlijk al (kwestie van een tv aan je pc koppelen), maar met Big Picture Mode heb je geen muis en toetsenbord meer nodig. Alle menu’s en alle geschikte spellen zijn vanaf nu te navigeren met een controller. Er is ook gedacht aan een Dashboard-achtige vormgeving (zoals op de Xbox 360) en een extra groot lettertype dat makkelijk leesbaar is vanaf de bank. Simpel gezegd: met Big Picture Mode verandert je pc in een spelcomputer. Inclusief een aangepaste browser en een virtueel “Daisywheel” toetsenbord dat typen met een controller eenvoudig moet maken.

Valve ziet dit zelf als een experiment. Volgens dit interview zijn er geen plannen voor een echte Valve Console, maar wil de ontwikkelaar nu gewoon weten of er vraag is naar pc-games op de televisie, en zo ja, hoe en hoe vaak Big Picture Mode wordt gebruikt. Citaat: “So it could be that the thing that really makes sense is to build the box that you’re describing. But we really don’t have a road map.” Interessant! Ik denk niet dat ik het ga gebruiken (vooral omdat ik mijn pc iedere dag nodig heb voor niet-spelletjes-dingen), maar als je een laptop hebt – of twee pc’s, of een hele lange HDMI-kabel – lijkt dit mij wel de ideale manier om van je games te genieten.

De beta voor Big Picture Mode begint vandaag, al zou dat in Nederlandse tijd ook wel morgenochtend vroeg kunnen worden. Bekijk voor meer details de onderstaande trailer.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Valve’s uitlegfilmpje voor de Steam Controller
Lees ook:Is deze mini-computer een voorbeeld van Valve’s Steam Box?
Lees ook:Uitpakfilmpje: Valve’s Steam Machine spelcomputer
Lees ook:Gerucht: werkt Valve aan een eigen spelcomputer?
Lees ook:Volgende week een nieuwe co-op missie voor Portal 2

2 reacties op “Steam-spellen op je tv met Big Picture Mode

  1. Iemand die Van gamen houd.......

    Cool kan ik met mijn Beste vriend onze favoriete spel met controller ondersteuning spelen

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn Schuurman

    Ik ben gisteren een tijdje aan het testen geslagen en ik moet zeggen dat het er echt heel goed uitziet. Jammer dat een boel van mijn Steam games geen controller support ondersteunen. Al met al een mooi begin

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.