Kijk dit: de bijzondere graphics van Incredipede


Vind je dit een mooie screenshot? Ben je benieuwd hoe deze graphics tot stand zijn gekomen? Dan vind je het onderstaande filmpje vast interessant. Het is een korte documentaire waarin de art director van Incredipede uitlegt hoe hij op dit idee kwam, wat zijn inspiratie was en hoe hij de stijl vervolgens heeft uitgewerkt. Het tempo ligt lager dan je gewend bent van filmpjes over videogames, maar Thomas Shahan kan goed vertellen en het is een interessant onderwerp. Misschien leer je zelfs iets over het maken van houtsnedes.

Incredipede is een puzzelspel waarin een spinachtig wezen over allerlei hindernisbanen kruipt. Jouw rol als speler is om voor ieder level een nieuwe spin te ontwerpen. Je bouwt zijn ledematen door botten aan elkaar te klikken en daar spieren (de rode dingetjes op de screenshot) aan te bevestigen. In sommige levels hoeft je creatie alleen van links naar rechts te lopen, maar later moet hij ook springen, klimmen en zware blokken verschuiven. De kunst is om voor iedere uitdaging de juiste lichaamsvorm te vinden.

Incredipede is te koop op de site van de maker voor 15 dollar. Er is helaas geen speelbare demo beschikbaar, wat ook meteen de belangrijkste reden is dat ik het spel nog niet heb gekocht. Ik vrees dat mijn computer deze graphics niet goed aankan en voor 15 dollar durf ik de gok niet te wagen. Het wachten is dus op een console-versie. (Of tot het moment dat mijn pc van ellende uit elkaar valt zodat ik een modernere kan kopen).

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: nieuwe levensvormen ontwerpen in indiegame Incredipede
Lees ook:Kijk dit: je eigen Quozzle ontwerpen in Incredipede
Lees ook:Online spelletje: Jelly Blocks
Lees ook:LEGO Minecraft bestaat echt, bekijk de foto’s
Lees ook:Online spelletje: Super Puzzle Platformer Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.