Tim Schafer en Ron Gilbert maken weer een ouderwetse point and click adventure


Hier is alweer een ongelooflijk verhaal over hoe Tim Schafer heel veel geld in de schoot krijgt geworpen. De man heeft duidelijk een goede week.

Het begon deze keer toen Tim zich voornam om samen met collega-spelontwerper Ron Gilbert weer eens een old school adventure game te maken. Een échte point and click adventure dus, van het team dat ook verantwoordelijk was voor klassieker The Secret of Monkey Island. Je zou denken dat uitgevers in de rij staan om zo’n droomproject te mogen financiëren, maar zoals Tim uitlegt in het onderstaande filmpje was dat nou juist niet het geval. Geen enkele uitgever had belangstelling voor een ouderwets avonturenspel. En dus richtte Schafer zich vanmorgen tot het internet. Via een Kickstarter pagina kon iedereen die een nieuwe adventure game wilde spelen daar nu alvast voor betalen. Minimaal 15 dollar, met extra cadeautjes (gesigneerde posters, je naam in de credits, een avondje bowlen met Tim Schafer) als je meer doneert. Zodra het benodigde budget van 400.000 dollar was bereikt zouden Tim en Ron aan de slag gaan.

Het resultaat na minder dan één dag? Double Fine Adventure (de werktitel) heeft nu al meer dan 700.000 dollar opgehaald. En het einde lijkt nog lang niet in zicht. Al dat extra geld wordt volgens Tim gebruikt om het spel nóg beter te maken. Denk aan meer achtergrondmuziek, meer voice-acting, localisatie in meer talen en de mogelijkheid om het spel uit te brengen voor meer platforms dan alleen de pc.

Een ander onderdeel van het plan is om een documentaire te maken over de ontwikkeling van het nieuwe spel. Als het onderstaande filmpje een goede indicatie is kan dat wel eens een bijzonder grappige documentaire worden.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Bekijk het eerste deel van Tim Schafer’s point and click documentaire
Lees ook:Armikrog is een point and click adventure van klei
Lees ook:Tim Schafer’s Broken Age naar PS4 en Vita
Lees ook:Crowdfunding campagne Psychonauts 2 van start
Lees ook:Trailer: Double Fine’s Kickstarter-spel Broken Age

Eén reactie op “Tim Schafer en Ron Gilbert maken weer een ouderwetse point and click adventure

  1. simon

    als het zo doorgaat, ben ik wel erg benieuwd wat voor een ultra game het wordt.

    Zitten nu al op 1,7 miljoen en nog 29 dagen te gaan.

    Zou best een vette aktie zijn dat je alleen maar door vooraf te betalen de game kan krijgen. ik denk dat ze er dan nog wel een paar miljoen bij kunnen krijgen. dan zou ik namelijk nu alsnog 50 euro betalen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.