Indiegame Minecraft tijdelijk gratis te spelen


Ik moet waarschijnlijk iets over Minecraft schrijven. Deze maand zijn er vier dingen gebeurd waardoor iedereen ineens over Minecraft schrijft.

 • Notch, de ontwikkelaar van het spel, schreef op zijn blog dat Paypal zijn account heeft geblokkeerd waar 600.000 euro op stond. Die blogpost kreeg veel aandacht omdat mensen niet konden geloven A. dat Paypal zomaar rekeningen kan blokkeren waardoor gebruikers niet meer bij hun eigen geld kunnen, B. dat Notch al een half miljoen heeft verdiend met zijn indiegame Minecraft
 • Quentin Smith schreef op RockPaperShotgun een geweldig reisverslag over vijf dagen in Minecraft. Het lijkt veel tekst, maar het is echt heel leuk geschreven. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in Minecraft.
 • Het populaire webcomic Penny Arcade wijdde twee stripjes (1, 2) aan Minecraft.
 • De gecombineerde bezoekersstroom naar aanleiding van de vorige drie punten zorgde dat Notch’s server het begaf. Sinds drie dagen is het niet meer mogelijk om Minecraft te kopen of om in te loggen op de account verification server. Notch reageerde daarop door die server dan maar uit te schakelen waardoor Minecraft momenteel gratis is te spelen. De ongeplande actie duurt totdat Notch zijn server heeft gerepareerd, dus profiteer ervan zolang het kan.

Minecraft bestaat uit een willekeurig gegenereerd landschap dat door iedereen kan worden aangepast. Overdag is het er veilig, maar ‘s nachts komen de monsters. In de praktijk ben je dus vooral bezig met het bouwen van veilige schuilplaatsen om de nacht te overleven. Vervolgens ontdek je dat er geen enkele beperking is aan wat je kunt bouwen en dat is het punt waarop veel spelers verslaafd raken. Grotten worden huizen, huizen worden kastelen, kastelen worden dorpen en uiteindelijk bouw je je eigen koninkrijk. Je hebt misschien een tutorial nodig om op gang te komen, maar daarna is er nauwelijks nog een weg terug. (Dat is één van de redenen dat ik zelf nog niet zoveel heb gespeeld, ik kan me voorstellen hoe Minecraft heel snel heel verslavend kan worden).

Bekijk tot slot deze hilarische video waarin een speler laat zien hoe makkelijk het is om een open haard in je huis te bouwen. Dat is het leuke van sandbox-spellen met veel vrijheid: er gebeurt nog eens iets onverwachts!

[g.forum]

Lees ook:De geschiedenis van Minecraft in 6 minuten
Lees ook:Landschap met Biomes: zo ziet Minecraft eruit na 31 oktober.
Lees ook:De meest epische Minecraft-achtbaan ooit
Lees ook:Lords of Uberdark is Minecraft zonder de blokkige graphics
Lees ook:De werelden van Studio Ghibli nagebouwd in Minecraft

79 reacties op “Indiegame Minecraft tijdelijk gratis te spelen

 1. Gulzt

  Ieder z’n ding.

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Kijk, DIT is vet! Ik ga ‘m thuis gelijk downloaden!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  De meningen onder games.blog-bezoekers zijn verdeeld! ;) Als één tip voor Tom wil ik je meegeven om niet als een gek op de muisknop te klikken als je je eerste boom gaat omhakken. Als je de knop ingedrukt houdt hakt hij automatisch heel vaak achter elkaar. Ik voelde me behoorlijk dom toen ik daar pas na een half uur achterkwam.

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Tom

   En ik voelde me dom dat ik deze post niet eerder las en precies deed waar je me voor waarschuwde xD

     /   Beantwoorden  / 
   1. G.Tom

    Then again, het plafond van m’n grot is van glas, dus nu zie ik OOK heel diep in m’n mijn dat het dag is en ik weer naar buiten kan, ipv naar buiten lopen om te zien dat de zon weer onder aan het gaan is -.-

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Whoa, ik had net een gigantische vastloper terwijl ik Minecraft speelde. De computer reageerde helemaal nergens meer op. Ik moest hem uiteindelijk resetten met de Power-knop. :( Niet leuk. Ik heb mijn portie Minecraft voor vandaag wel weer gehad.
     .
     En hoe maak je eigenlijk glas? Ik hog maar net een klein huisje voor mezelf gebouwd met een gigantische pilaar voor de deur zodat ik hem ook vanuit de verte kan zien. Fascinerend spel… ik vrees dat ik toch verslaafd begin te raken.

       /   Beantwoorden  / 
     1. G.Tom

      Glazen blokken maak je zoals glas gemaakt wordt in de echte wereld.

      Vrij simpel dus, gewoon kolen als brandstof en dan zand smelten naar glas. Ik heb m’n grot bij het strand van een meer, dus dat schoot lekker op.

      Daarna heb ik met ladders een toren naar maximalehoogte gebouwd, en volgestampt met toortsen, ik dacht dat ik ‘m ook mooi ‘s nachts kon zien, maar dat werkte minder fijn als ik had gehoopt.

        /  
     2. bryan

      je moet een oven zand en kol hebben

        /  
 4. Piratus

  ja ik heb eregister al gedownload, online is trouwens ook geniaal omdat iedereen namelijk zelf kan bouwen wat hij wilt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.Tom

  Ze hebben het weten te repareren, ik kom er niet meer in…

  *zucht*

    /   Beantwoorden  / 
 6. Randolph

  je komt er nog steeds in hoor, alleen neit online. offline wel en da’s voor mij toch het leukst! :D
  te verslavend spel wel helaas…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robertr.

  Alles over minecraft op minecraftwiki, google het.

    /   Beantwoorden  / 
 8. marc

  hoe moet je hem starten

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Hier kun je nog steeds de gratis browserversie spelen:
   .
   http://www.minecraft.net/play.jsp
   .
   Als dat bevalt zou ik aanraden om het spel te kopen. De downloadversie is een stuk uitgebreider.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Steijn

  hallo allemaal

  Ik heb minecraft een paar dagen geleden gekocht maar het is niet gelukt.
  mn buurman kon gewoon doorspelen!!!
  dus dan ligt het waarschijnlijk aan de betaling.
  Maar er is wel 15,- afgeschreven.
  WIE KAN MIJ HELPEN???????

  MVG steijn

    /   Beantwoorden  / 
 10. Melanie

  Hej
  Minecraft is een super leuke game!!! :P

    /   Beantwoorden  / 
 11. rene

  hoe doo je het als jespt imand mij

    /   Beantwoorden  / 
 12. robbe

  ik vind het creatiefste game ooit en ik speel het elke dag maar nu lukt het niet meer dus ik zoek een nieuwe demo

    /   Beantwoorden  / 
 13. mer337

  het is echt een geweldig spel maar helaas , mijn internet licht er uit

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Hoe… heb je deze reactie dan geschreven?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Inno Vation

    Erik, zijn internet ligt er niet uit. Alleen zijn internetlampje brandt niet. :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

     *lol*

       /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

     En ik maar denken dat hij “ligt” verkeerd had gespeld. ;)

       /   Beantwoorden  / 
 14. Jo

  Ik heb hem gedownload maar hij doet het niet :-( . Als ik het probeer dan zeg ie “bad video cart drivers!” (sorry voor de spelfouten) Kan iemand mij hiermee helpen?

    /   Beantwoorden  / 
 15. aapmens

  ik had me mail op geschreefen maar die deed et niet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   misschien heb je het verkeerd gespeld?

     /   Beantwoorden  / 
 16. minecraft freak

  ik vindt het geweldig maar mijn pc wordt er te oud voor tijd voor een nieuwe!

    /   Beantwoorden  / 
 17. bregje

  ik vind minecraften SUPER leuk daarom wil ik er SUPER graag nu op.
  ik heb het van kennissen die hebben een i pod en een i ped.
  daar mocht ik op, toen zag ik het spel minecraft. ik vroeg zo wat is dat voor spel. een van mijn vrienden zij toen: iedereen is er aan verslaaft, en het is een spel dat je alles kan bouwen. ik vond het wel leuk klinken dus ik zij oke dan speel ik het wel. En het is zo SUPER leuk.
  Ik hoop daarom dat ik het nu mag spelen.

  Gr. Bregje verschuren

  P.S Ik vind dit spel zo SUPER SUPER SUPER SUPER SUUUUUUUUUUUUUUUUUPER leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. BRYAN

   heb je het al dan want wat er bij jou gebeurd was het zelfde wat er bij mij gebeurde en geef een berigt achter als je het heb

     /   Beantwoorden  / 
   1. BRYAN

    en zo was ik er verslaaft aan het zelfde hoe jij er verslaaft aan werd

      /   Beantwoorden  / 
 18. Lisa

  Moet je voor de echTe versie echt geld betalen?

    /   Beantwoorden  / 
 19. axa

  het is best wel een leuk spel niet al te leuk maar wel een beetje

    /   Beantwoorden  / 
  1. BRYAN

   HET IS EEN SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER SPEL IK BEN HET NIET MET JE EENS BAY BAY

     /   Beantwoorden  / 
   1. liza

    minecraft is een ssssssssuuuuuuuuppppppppeeeeeeeerrrrrrrr leuk spel maar het stomme is dat mijn tablat stuk is dus kan ik het niet spelen heel jammer dus.

      /   Beantwoorden  / 
 20. axa

  moet je voor de echte versie betalen

    /   Beantwoorden  / 
 21. BRYAN

  MINECRAFT IS EEN HEEL LEUK SPEL IK SPEEL HET ELKE DAG OP MIJN IPOD EN IK HEB HET ECHTE OP MIJN IPOD STAAN ALEEN IK HEB ER NIET ALE DINGEN OP STAAN IK WIL HET HEEL GRAAG OP DE COMPUTER SPELEN ALLEEN HET MAG NIET VAN MIJN VADER IK SPRING EEN GAT IN DE LUCHT ALS IK HET HEB MIJ LIJKT HET LEUKSTE SPEL TER WEROLD HET IS ECHT EEN SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER SPEL HET IS TE GEK

    /   Beantwoorden  / 
 22. bryan

  hoe krijg je minecraft gratis dus hoe krijg hier minecraft geef blies andwoord anders word ik saggi

    /   Beantwoorden  / 
  1. francis

   minecraft kun je niet classic gratis spelen

     /   Beantwoorden  / 
 23. BRYAN

  ik heb het ook op mijn computer maar mijn vader heeft het verwijrdert want ik zijk er telkens om en toen mocht het maar we gaan over vier dagen op vakantie over 4 dagen en als we dat gedaan hadden we te weinig geld over entoen had mijn vader het verweidert ik jankte als een gek en nu haat ik hem lieft bryan

    /   Beantwoorden  / 
 24. Erik

  Ik ben er nog steeds niet achter of BRYAN echt bestaat of dat dit een soort guerilla marketing is van een Zweeds reclameburo.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dr. Schwarzwald

   *haha*

     /   Beantwoorden  / 
 25. Jade

  dit is een SUPERSPEL

  reactie:*VERSLAVEND*

    /   Beantwoorden  / 
 26. jorren

  kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii llllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuukkkkkkkkkkkkkkkkkk …………………………………..

    /   Beantwoorden  / 
 27. Irene

  Klopt het dat het intussen niet meer gratis te krijgen is?

    /   Beantwoorden  / 
 28. Bob

  boe boe boe boe boe

    /   Beantwoorden  / 
 29. Bob

  eigelijk ni slecht
  maar hoe maak je een lift?xd

    /   Beantwoorden  / 
  1. Three-Dimensional Life

   Je maakt een lift met de redstone mechaniek en de (sticky)piston blocks. je kunt ook een ouderwetse lift proberen te maken met water en notitie borden maar ik denk niet dat die nog werken.

     /   Beantwoorden  / 
 30. jarne

  hoi mijn naam is jjjjjjjaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeee

    /   Beantwoorden  / 
 31. jarne

  pokemon mencraft is te gek is heel super luek groetjes jarne

    /   Beantwoorden  / 
 32. johen

  hoe kan ik spelen

    /   Beantwoorden  / 
 33. johen

  hoe kan ik het spel spelen

    /   Beantwoorden  / 
 34. jorn

  minecraft is cool

    /   Beantwoorden  / 
 35. ruben

  jmmr dat minecraft echt geld kost :(

    /   Beantwoorden  / 
 36. MinePwntj^

  Wtf Wrm iks iedereen zo gek op Minecraft?? xD

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   Sja, ‘t is het tweede boek van Adolf Hitler hè. Over zijn passie van het handwerken.

     /   Beantwoorden  / 
 37. SISO

  waarom vind je t stom

    /   Beantwoorden  / 
 38. JOHAN

  SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRR LLLLLLLLEEEEEEEEUUUUUUUKKKKKKK SSSSSSSSPPPPPPPPEEEEEEELLLLLLL

    /   Beantwoorden  / 
 39. yolo

  hij doe het het nie stom spel!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.