Lords of Uberdark is Minecraft zonder de blokkige graphics


Waarschuwing vooraf: dit spel is nog in een heel vroeg stadium van ontwikkeling. Eigenlijk kun je het nog niet eens een echt spel noemen. Het is voorlopig alleen een engine waar later een spel omheen gebouwd kan worden. Maar wat een engine! Het heet Lords Of Uberdark en het lijkt op Minecraft… alleen dan zonder de blokkerige omgevingen. Je moet het zien om het te snappen, maar waar het op neerkomt is dat hobbyprogrammeur Aaron Bishop een boetseerbaar landschap heeft gemaakt. Net als in Minecraft kun je er tunnels graven en kastelen bouwen, alleen zien die er hier organisch en natuurlijk uit. Sterker nog: omdat Bishop heeft gekozen voor een schilderachtige stijl waar alles is omrand met dikke kalligrafie lijnen ziet het eruit als Capcom’s cultklassieker Okami. Kun je het je voorstellen? Een willekeurig gegenereerd Okami-landschap dat je eindeloos zelf kunt aanpassen. Minecraft-bedenker Notch moet ervan kwijlen en ik eigenlijk ook. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat Lords of Uberdark daadwerkelijk uitkomt (tegen die tijd hopelijk onder een andere titel), maar als het zover is wordt dit een magische ervaring.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Een Zelda avontuur in Minecraft
Lees ook:Telltale Games maakt een spel over Minecraft
Lees ook:De geschiedenis van Minecraft in 6 minuten
Lees ook:Minecraft 1.8 geeft meer controle over de terrain generator
Lees ook:Indiegame Minecraft tijdelijk gratis te spelen

4 reacties op “Lords of Uberdark is Minecraft zonder de blokkige graphics

  1. Ap0c

    Dat blokkerige maakt het juist leuk, dit ziet er uit als crap.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Randolph

    Kijk, dit kan heel leuk zijn, het is sowieso leuk om even in te spelen, maar juist de blokkerigheid van minecraft lokt creativiteit uit.
    Om origineel te zijn met de blokjes van minecraft moet je veel langer nadenken en echt creatief bezig zijn om origineel te zijn.
    Dit onontwikkelde spel (minecraft is ook nog altijd niet af trouwens), zal uiteindelijk veel gelijke gebouwen opleveren en is misschien iets te makkelijk. Het is leuk, daar niet van, maar het haalt de minecrafters niet van hun spel af.
    En bovendien is dit echt niet moeilijk om te maken, lijkt me.
    Toch interessant, hou het in de gaten erik en hou ons op de hoogte.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik verwacht het tegenovergestelde. De blokjes van Minecraft zijn extreem gebruiksvriendelijk, maar uiteindelijk lijken alle bouwwerken best wel op elkaar. Ik denk dat dit moeilijker is om onder de knie te krijgen, maar ik verwacht dat creatieve spelers in dit spel veel meer hun “ding” kunnen doen. Juist minder gelijke gebouwen dus. Denk ik. ;) Maar we zullen zien hoe het zich ontwikkelt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Randolph

        Dat kan ook natuurlijk, ben wel benieuwd nu.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.