De werelden van Studio Ghibli nagebouwd in Minecraft


Om heel eerlijk te zijn zag ik dit filmpje (waarin beroemde locaties uit Studio Ghibli-films zijn nagebouwd in Minecraft) eergisteren ook al op Kotaku. Ik vond hem indrukwekkend, maar net niet indrukwekkend genoeg om over te nemen op games.blog. Komt waarschijnlijk ook omdat ik niet zo veel Ghibli-films heb gezien. Ik herkende het badhuis uit Spirited Away, maar alle andere decors zeiden me weinig tot niets. Het is alleen omdat de bezoekers van het forum aangaven dat ze sentimenteel werden bij het terugzien van al die steden en zwevende kastelen dat de Minecraft Ghibli World hier nu toch is te zien. Geen zorgen: het is ook erg mooi als je Studio Ghibli niet kent, al vrees ik dat ik toch wat DVDs moet gaan kijken om dit filmpje écht op waarde te schatten. (Dank aan Kikujiro voor de tip).

De screenshot boven deze tekst komt trouwens niet uit het filmpje, maar uit een nieuwe update waar Notch momenteel aan werkt. Minecraft had al een ondergrondse hel, maar krijgt in de toekomst ook paradijselijke eilanden die hoog boven de wolken zweven. Die zou je nu ook al zelf kunnen bouwen (bovenop een hoge pilaar, die je daarna weghakt), maar ik vind het altijd spannender om te zien wat voor wonderlijke werelden het spel zelf genereert.


Kijken op YouTube

En nu je toch Minecraft-filmpjes aan het kijken bent, werp dan ook meteen een blik op deze krankzinnige GLSL Shader Mod die de hele wereld laat golven en draaien. Het is alsof je een paar hele vreemde pilletjes hebt geslikt. Ik weet niet of dat nu wel zo handig is in Minecraft (probeer nu nog maar eens een rechte muur te bouwen), maar dit effect wil ik beslist terugzien in een toekomstig avonturenspel. Make it happen ontwerpers!


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijken: eerste trailer The Another World op de PS3
Lees ook:Studio Ghibli’s Ni No Kuni (PS3-versie) gedemonstreerd op Japanse televisie
Lees ook:Minecraft 1.8 geeft meer controle over de terrain generator
Lees ook:Studio Ghibli RPG wordt onwaarschijnlijk mooi
Lees ook:Studio Ghibli-RPG Ni No Kuni komt naar Europa

Eén reactie op “De werelden van Studio Ghibli nagebouwd in Minecraft

  1. Kikujiro

    *pinkt wederom traantje weg* De muziek van Joe Hisaishi bij het filmpje is ook geweldig trouwens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.