Online spelletje: CLOP


Eerst was er QWOP, toen kwam GIRP en nu is er dus CLOP. Drie spelletjes waarin programmeur Bennett Foddy simpele handelingen nodeloos ingewikkeld maakt. In dit geval help je een eenhoorn om een heuvel over te steken. Dat is alles. Geen vijanden, geen hindernissen, alleen een rustige wandeling. Er is slechts één klein probleempje: je gebuikt de H-, J-, K- en L-knoppen van je toetsenbord om de individuele benen van de eenhoorn te besturen.

Dat klinkt ingewikkeld en, nou ja, dat is het dus ook. Vooral omdat er nauwelijks een goede manier bestaat om CLOP te spelen. Het meest voor de hand liggende galoppeer-ritme is volgens mij HL – JK, maar zelfs als je echt je best doet struikelt je eenhoorn toch voortdurend over zijn eigen benen. De kleinste kiezelsteen is soms al een onoverkomelijke hindernis en zodra je daadwerkelijk bij de heuvel komt wordt het spel helemaal onmogelijk. Uitspelen is mij dan ook nog niet gelukt.

Dat klinkt allemaal erg frustrerend, maar dankzij het realistisch getekende paard is CLOP vooral heel erg grappig. Per ongeluk een achterwaartse salto maken ziet er zo maf uit dat je gegarandeerd in de lach schiet. Helemaal omdat er ook nog een plaaggeest is die al je fouten voorziet van sarcastisch commentaar (in een wonderlijk oud-Engels accent). Verliezen is in CLOP leuker dan winnen en dat is iets wat maar maar weinig andere spellen kunnen zeggen.

Speel: CLOP

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Robot Unicorn Attack
Lees ook:Online spelletje: Robot Wants Puppy
Lees ook:Bergen uit de grond duwen in Little Deviants
Lees ook:Nieuwe Prince of Persia naar Xbox 360, PS3, PC
Lees ook:Trauma Center: Second Opinion – een botbreuk herstellen

3 reacties op “Online spelletje: CLOP

  1. Randolph

    Ik heb die eerste nooit kunnen halen… Girp was wat makkelijker. Deze valt ook mee.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mick

    Haha, als je alleen zijn voorpoten gebruikt wordt hij mank!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik wilde het hierboven niet verklappen, maar daar moest ik inderdaad ook om lachen. Slimme manier om te voorkomen dat mensen valsspelen!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.