Online spelletje: Fix-It Felix Jr.


Je kent hem uit de trailer voor Disney’s nieuwe animatiefilm Wreck-It Ralph, maar het fictieve (nu dus eigenlijk niet meer) arcadespelletje Fix-It Felix Jr. is sinds vannacht ook gewoon speelbaar in je browser. Klim als bouwvakker Felix over een wolkenkrabber en repareer alle schade die Wreck-It Ralph veroorzaakt. Het spelletje is verrassend leuk en – je verwacht het niet van Disney – ouderwets moeilijk.

De eerste drie etages zijn nog goed te doen, maar daarna wordt Ralph agressiever en krijg je steeds meer last van langsvliegende vogels. De klok tikt ook gewoon door en uiteindelijk gaat het onvermijdelijk een keer mis. Fix-It Felix Jr. voelt als een van die arcadespelletjes die eindeloos doorgaat met een hogere highscore als enige einddoel. Al zat er in de trailer ook een scene waarin Felix wint en boze bewoners Ralph van het dak gooien. Blijven oefenen dus.

(Aan de andere kant: in de trailer hadden Ralph en Felix ook stemmen (“I’m gonna wreck it!” “I can fix it!”) die hier ontbreken. Helemaal authentiek is dit flash-spelletje dus sowieso niet). Uiteindelijk krijgt Wreck-It Ralph vast een échte videogame voor de grote spelcomputers, maar het is nog maar de vraag of die het niveau haalt van dit fijne arcadespelletje dat ook nog gratis speelbaar is. Wie verbreekt als eerste mijn highscore van 111.900 punten?

Speel: Fix-It Felix Jr.

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Disney’s nieuwe animatiefilm gaat over videogames
Lees ook:Huh? Wreck-It Ralph doet mee aan Sonic & All-Stars Racing Transformed
Lees ook:Zie The Chase: Felix meets Felicity in actie
Lees ook:Eerste trailer Adam Sandler’s Pixels-film
Lees ook:Wreck-It Ralph-reclame: een 8-Bit straat in Londen

5 reacties op “Online spelletje: Fix-It Felix Jr.

  1. davince

    slechts 81750, goed gedaan Erik!
    Ik kijk uit naar deze film.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wormpaul

    Vond het spel net teveel “lagg” vertonen om lekker te spelen, had nooit echt controle over het poppetje en dat frustreerde meer dan het een leuk spelletje opleverde…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Je bedoelt dat er geen animaties zijn als hij van raam naar raam verspringt? Daar was ik al vrij snel aan gewend eigenlijk. Vond het wel een leuk ouderwets detail.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Wormpaul

    Ik bedoel dat er bij IE (wat hier op werk gebruik) er een duidelijke vertraging tussen zat tussen wanneer ik omhoog op het toetsenbord klik en dat hij op `t scherm reageert.
    .
    Daardoor wilde ik vaak nog snel opzij springen maar deed het poppetje er te lang over om het uit te voeren en ging ik weer dood, dat er dan geen animalties waren stoorde mij in `t geheel niet :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ah zo, daar had ik geen last van maar dat klinkt inderdaad frustrerend. Mijn enige probleem was dat het repareren (nadat je op de spatiebalk hebt gedrukt) nog een halve seconde duurt waarin je ook niet kunt bewegen. Maar toen ik dat eenmaal door had kon ik er gewoon rekening mee houden en was het niet echt een probleem meer.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.