Kijk dit: Disney’s nieuwe animatiefilm gaat over videogames


De collega’s van animatie.blog hebben er al aandacht aan besteed, maar zo’n toffe trailer mag natuurlijk niet ontbreken op games.blog. Daarom temidden van al deze E3-gekte graag even jullie aandacht voor Disney’s nieuwste animatiefilm Wreck-It Ralph. Een tekenfilm ja, maar wel eentje over videogames.

Maak kennis met Ralph, de slechterik in het fictieve arcadespelletje Fix-It Felix Jr. Al 30 jaar lang laat Ralph zich gewillig iedere dag verslaan door Felix Jr., maar stiekem droomt hij ervan om zelf een keer de held te spelen. En zoals die dingen gaan in tekenfilms besluit hij dat op een dag gewoon te doen. Hij ontsnapt uit de stoffige arcadehal en komt terecht in de wereld van de moderne videogames.

Het wonderlijke is dat Fix-It Felix ook meteen het enige fictieve spel is in deze trailer. Hoe Disney het voor elkaar heeft gekregen weet ik niet (waarschijnlijk met behulp van een hele grote zak geld), maar alle andere slechteriken komen uit bestaande retrospellen. En niet de minsten ook: een spook uit Pac-Man, M. Bison uit Street Fighter II, Dr. Robotnik uit Sonic the Hedgehog en Bowser uit Super Mario Bros. Alle aartsvijanden uit je jeugd bij elkaar op een Anonieme Slechteriken-bijeenkomst, je weet niet wat je ziet. Toen vervolgens ook mijn favoriete jaren ’80-liedje nog even voorbij kwam wist ik het zeker: Wreck-It Ralph moet ik zien als hij later dit jaar in de bioscoop draait.

(En dan – ja sorry, ik ben een nerd – toch nog even nitpicken: sinds wanneer is Zangief uit Street Fighter II een slechterik?)

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Fix-It Felix Jr.
Lees ook:Huh? Wreck-It Ralph doet mee aan Sonic & All-Stars Racing Transformed
Lees ook:SFIV goes retro met fanmade sprites
Lees ook:Zie Super Street Fighter II Turbo HD Remix in beweging
Lees ook:‘Epische’ Street Fighter IV trailer

5 reacties op “Kijk dit: Disney’s nieuwe animatiefilm gaat over videogames

 1. Maikeru

  Zangief was in de Street Fighter film met Van Damme ook een bad guy…wellicht is het daarop gebaseerd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. davince

  Deze trailer maakt me enthousiast en ik kijk er nu enorm naar uit! Deze film had ik nog niet om mijn netvlies staan ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. james

  Dit is wel heel gaaf! Al moet je ook wel op leeftijd zijn wil je iedereen herkennen. maar leuk idee. Ik ben benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kiara

  K dit vind ik nu echt leuk :3 Die ga ik zeker zien in de bioscoop hahah ^^

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.