Online spelletje: Hexagon


Hexagon is een klein spelletje dat ontwerper Terry Cavanagh op één ochtend in elkaar zette voor de IGF Pirate Kart (de indiegame-versie van een illegale 250-in-1 spelcassette – echt iedere inzending wordt geaccepteerd en de volledige compilatie (en dus ook jouw spel, als je meedoet) is volgende week speelbaar op de Game Developer’s Conference in San Francisco). Terry’s spellen (zoals VVVVVV en Don’t Look Back) stonden al bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad, maar Hexagon slaat alles. Zelfs na een uurtje oefenen hou ik het amper 19 seconden vol. Hexagon is absurd moeilijk, maar toch heeft dit spel iets waardoor ik niet kan stoppen met spelen.

De besturing kan bijna niet simpeler: met de cursortoetsen [links] en [rechts] draai je een kleine driehoekje om een zeshoekige hexagoon heen. Vanaf de randen van het scherm komen er allerlei vormen binnen die je razendsnel moet ontwijken. En ja, dat is echt alles. Sterker nog: het werkt niet eens perfect. Soms schiet mijn driehoekje ongewild te ver door waardoor ik op een oneerlijke manier verlies. Niet leuk, maar zulke kinderziektes horen er waarschijnlijk bij als je een spel in minder dan een halve dag programmeert. De besturingsproblemen lijken inmiddels opgelost. Als je nu na 19 seconden wordt verpletterd is het je eigen schuld.

Dat ik toch blijf spelen komt door de briljante vormgeving. Het scherm verandert voortdurend van kleur, de hexagoon pulseert op het ritme van Chipzel’s fantastische soundtrack en door de vallende blokken ontstaat een hypnotiserend tunnel-effect. Dit is wat er gebeurt als beeld en geluid elkaar perfect aanvullen: een simpel spelletje kan boven zichzelf uitstijgen en veranderen in een zwaarverslavende interactieve videoclip.

Speel: Hexagon

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Super Hexagon voor iPad en iPhone
Lees ook:Indiegame Super Hexagon nog 2 dagen goedkoop te downloaden
Lees ook:Kijk dit: Super Hexagon op een Commodore 64
Lees ook:Online spelletje: Morplee
Lees ook:Nieuwe trailer rhythm game Patapon (PSP)

9 reacties op “Online spelletje: Hexagon

 1. Gulzt

  Vet! Level 2, nog 18 seconden vol gehouden, net niet lang genoeg dus. Pittig en prachtig ontworpen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Een hypnotiserend tunnel-effect?
  Erik, je hebt toch geen paddo’s gegeten of een bordje Bukkake Udon achterover geslagen? Ik krijg na 5 seconden al licht epileptische aanvallen.
  .
  Deze Italiaan houdt het tenminste 91:17 secondi vol!
  .
  http://www.youtube.com/watch?v=4hHsqzQyzb0&feature=related

    /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  whaaaaaaaa ADHD…. schuimbek trilllll

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  He leuk, volgens mij is er sinds vanochtend een nieuwe versie geüpload met een verbeterde besturing. Mijn driehoekje schiet in ieder geval niet meer te ver door. Ik verbrak pardoes mijn eigen record toen ik het net weer probeerde. 37 seconden! Waarmee ik nu in level ‘square’ ben. Als ik dit tempo blijf verbeteren haal ik die 91 seconden later deze week ook wel. ;) (Verbluffend filmpje is dat. Vooral die dubbele spiralen zijn ZO moeilijk, en hij glijdt er probleemloos doorheen).
  .
  En ja je moet er wel tegenkunnen. Ik heb zelf nooit problemen met dit soort lichtshows, maar ik weet dat andere mensen het slecht verdragen. Dan helpt zelfs een bordje Bukkake Udon niet meer.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gulzt

  27 sec op level 3 :D vet spel

    /   Beantwoorden  / 
 6. Inno Vation

  Terry Cavanagh is lekker bezig trouwens. Gisteren avond heeft hij nog even een nieuw spel Harmonilr op zijn site gezet.
  .
  http://www.glorioustrainwrecks.com/node/2803
  .
  Ik kan er nog geen chocolade van maken, behalve dat het ook met cursortoetsen werkt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Goed bezig inderdaad, al steekt Hexagon er wat mij betreft wel met kop en schouders bovenuit. Niet alleen qua speelbaarheid (ik heb werkelijk geen flauw idee wat de bedoeling is van Harmonilr), maar ook aan de uitwerking is duidelijk meer tijd besteed.
   .
   Wat ik ook goed vind aan Hexagon is dat de muziek bij ieder potje op een ander punt van het liedje invalt. Op de een of andere manier maakt dat het veelvuldig doodgaan minder frustrerend. Het voelt alsof je meteen terug in de actie springt in plaats van dat je helemaal overnieuw begint.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Gulzt

  35s20 :D lvl 4

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.