Online spelletje: VVVVVV (demo)


Platformspellen met een omgekeerde zwaartekracht zijn niet nieuw. Mega Man had in 1992 al zo’n level, Sonic the Hedgehog deed het en recentelijk experimenteerde bijvoorbeeld ook Time Fcuk met het mechanisme. Het verschil met dit spel zit ‘m erin dat VVVVVV volledig draait om het omkeren van de zwaartekracht. Er is zelfs geen springknop. Om een ravijn over te steken moet je over het plafond wandelen.

Het resultaat is verfrissend maar ook opvallend moeilijk. De hoofdrolspeler loopt en valt een stuk sneller dan ik had verwacht. Zelfs al heb je net zulke scherpe reflexen als ik, het is onvermijdelijk dat je (vaak) doodgaat. VVVVVV strooit gelukkig gul met checkpoints en geeft je oneindig veel levens, maar toch is het absoluut geen casual spelletje. VVVVVV is vooral geschikt voor gamers met een voorliefde voor ouderwetse en bikkelharde platformgames. Ben jij dat? Dan ga je beslist genieten van deze twee briljant ontworpen levels.

En dan is dit nog maar de demo. Terry Cavanagh zegde een jaar geleden zijn baan op om zich fulltime bezig te houden met indiegames. Dat ging goed en het leverde een paar mooie flash-spelletjes op (misschien ken je Don’t Look Back nog), maar inmiddels is hij door zijn spaargeld heen. VVVVVV is Terry’s laatste poging om te leven van zijn kunst. De volledige versie kun je dan ook downloaden van zijn site voor 15 dollar. Persoonlijk vond ik de demo zo briljant dat ik inderdaad geneigd ben het spel te kopen. Maar zelfs ik vind die prijs aan de hoge kant voor een avontuur dat volgens zeggen in twee uurtjes is uit te spelen. De primitieve graphics helpen vast ook niet om VVVVVV aantrekkelijk te maken voor een groot publiek. Kortom: ik wens Terry Cavanagh en VVVVVV veel succes. Ze zullen het nodig hebben.

Speel: VVVVVV

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:VVVVVV permanent afgeprijsd naar vijf dollar
Lees ook:VVVVVV nu met level editor, nieuwe levels en tijdelijk “pay what you want”
Lees ook:Online spelletje: VVVV
Lees ook:3DS-versie VVVVVV volgende week naar Europese eShop
Lees ook:Online spelletje: Hexagon

3 reacties op “Online spelletje: VVVVVV (demo)

 1. piratus

  leuk maar ik heb hier geen 15 euro voor over.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kars

  Same here, als het gratis was, móest ik het uitspelen, maar dat bedrag haalt heel veel van die drang weg..

    /   Beantwoorden  / 
 3. G.Basioh

  meh.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.