Online spelletje: 14 Locks


Je bent opgesloten in een gebouw met veertien kamers. Op de deur van iedere kamer zit een cijferslot. De driecijferige ontsnappingscode is ergens in de kamer verstopt. Welkom in 14 Locks, een eerste persoons puzzelspel van de Belgische ontwerper Bart Bonte. Uitspelen duurt ongeveer tien minuten en de charme van 14 Locks zit in de creatieve manieren waarop de cijfers in de architectuur zijn verwerkt.

Het begint bedrieglijk simpel (de eerste codes staan gewoon op de muur geschreven), maar later moet er steeds meer “outside the box” worden gedacht. Alles kan een hint zijn. Soms zit de oplossing in een klein hoekje, dan moet je weer dingen tellen en in andere kamers is het allemaal een kwestie van perspectief. Echt moeilijk wordt het nergens, maar de meeste puzzels zijn wel zo uitdagend dat je het gevoel hebt slim bezig te zijn.

Technisch is 14 Locks soms wel frustrerend. De hypergevoelige muis werkt erg desoriënterend. Probeer maar eens recht op een deur af te lopen als de cursor ergens bovenin beeld zwemt. Aan de andere kant: 14 Locks is pas Bart’s eerste spel in Unity (yep, de Unity webplayer plugin is vereist om te spelen. Maar echt: die installatie duurt een paar seconden en daarna heb je er nooit meer last van), dus laten we niet te streng zijn. Een verfrissend puzzelspel met een paar bijzonder creatieve kamers.

Speel: 14 Locks

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: One Button Bob
Lees ook:Super Mario Bros. als levende graffiti
Lees ook:Super Mario Maker – Castle Crush DKC 2
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 29
Lees ook:Gratis online Flash-demo: Zack & Wiki

2 reacties op “Online spelletje: 14 Locks

  1. The Dude

    Aaaaaaaiiiii aaammmmm theeee arrrmmmm…. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Basioh

    Dit spel lockkd m’n muis ook niet.
    Ik kan hem zegmaar vrij bewegen, ook boven het spel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.