Online spelletje: My First Quantum Translocator


Bah, wat ben ik Portal inmiddels zat. Wat? Nee, niet het briljante puzzelspel van Valve natuurlijk (ik kan niet wachten op Portal 2!), maar wel de eindeloze stroom flash-spelletjes in klinische witte laboratoria met een Portal-achtige gimmick en een commentator die eerst vriendelijk lijkt maar zich halverwege het spel tegen je keert. Geachte flash-ontwikkelaars: de verrassing is er af. Nee echt. Verzin iets nieuws aub.

Helaas is My First Quantum Translocator ook een luie hervertelling van Portal. Je voelt de plottwist dus al van mijlenver aankomen en de grappen waren twee jaar geleden al niet grappig meer. Zonde, want de puzzels zijn verrassend goed. My First Quantum Translocator is misschien wel de beste tweedimensionale vertaling van het Portal-concept tot nu toe. Niet het teleporteren speelt de hoofdrol, maar juist het vasthouden van momentum om allerlei onmogelijke sprongen mogelijk te maken.

Het is even doorbijten tijdens de voorspelbare tutorial, maar daarna gaat My First Quantum Translocator los met een selectie van de best ontworpen puzzels die ik in tijden heb gespeeld. Hersenkrakers waar je minutenlang op vastzit, om jezelf vervolgens voor de kop slaan omdat de oplossing toch weer eenvoudiger was dan je dacht. Na een x aantal mislukkingen geeft het spel je bovendien de optie om het huidige level te skippen. De ideale manier om te zorgen dat iedereen het geheime einde kan ontdekken.

Speel: My First Quantum Translocator

Dit spel spelen met een controller? Download JoyToKey!

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Stoeien met zwaartekracht in puzzelspel Quantum Conundrum
Lees ook:Robots met portal guns in Portal 2 co-op trailer
Lees ook:Thinking with portals in de nieuwe Portal 2 level-editor
Lees ook:Kijk dit: één van de bedenkers van Portal presenteert haar nieuwe spel
Lees ook:Deze Quantum Conundrum-reclame is bedoeld om te lachen

0 reacties op “Online spelletje: My First Quantum Translocator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.