Online spelletje: Give Up, Robot


Give Up, Robot is geen typisch Adult Swim-spel (kijk mij eens net doen alsof ik een expert ben na een week Adult Swim-spelletjes bespreken). Het is niet grappig, de setting is niet bijzonder en er is ook geen campy jaren tachtig soundtrack. Alleen de graphics zijn een beetje… zenuwachtig. Je ziet het niet op de screenshot, maar alles gloeit en knippert. Laat je daar niet door afleiden, want Give Up, Robot is van zichzelf al moeilijk genoeg.

Ieder level begint met een mechanische stem die je aanspoort om de handdoek in de ring te gooien. Dat klinkt soms erg verleidelijk, want Give Up, Robot spaart je absoluut niet. Het spel komt over als een verzameling Bionic Commando-levels die Capcom heeft afgekeurd om huilende kinderen te voorkomen. Bijna alles is dodelijk, en als het niet onder stroom staat dan staat het waarschijnlijk op instorten. Gelukkig heeft ontwikkelaar Matt Thorson (ook bekend van Moneyseize) goed geluisterd naar Edmund McMillen’s advies over moeilijke spellen: zodra je doodgaat staat de volgende robot meteen klaar en je levens raken nooit op.

Wie daar zin in heeft kan Give Up, Robot dus absoluut uitspelen (kies wel voor ‘New_Game’ en niet voor ‘New_HARD_Game’ want daar worden de levels echt absurd moeilijk), maar het mag duidelijk zijn dat dit spel niet voor iedereen is. Zoals een personeelsadvertentie zou zeggen: enige affiniteit met het spelen van moeilijke platformspellen gewenst. Voor de liefhebbers een heerlijk spel (ik heb de vijftig normale levels met veel plezier uitgespeeld), de rest kan misschien beter het volgende spelletje afwachten. (Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ besprak ik deze week online flash spelletjes van Adult Swim).

Speel: Give Up, Robot

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Robot Unicorn Attack
Lees ook:Online spelletje: Robot Wants Puppy
Lees ook:Online spelletje: Victorian BMX
Lees ook:Online spelletje: Cream Wolf
Lees ook:Online spelletje: Skinny

0 reacties op “Online spelletje: Give Up, Robot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.