Online spelletje: Victorian BMX


Adult Swim is het Amerikaanse avondprogramma van Cartoon Network met tekenfilms voor een ouder publiek. Daar hebben wij in Nederland weinig aan, maar op hun website publiceert Adult Swim regelmatig gratis flash-spelletjes waar ik eigenlijk al veel eerder aandacht aan had moeten besteden. De spellen zijn: A. niet gebaseerd op Adult Swim’s tekenfilms. B. ontworpen door bekende en minder bekende indie-developers. C. vaak verrassend goed.

Zo gaat Victorian BMX over Magere Hein die zielen verzamelt met zijn zeis. Op een BMX-fiets. In Victoriaans Engeland. Inderdaad een bizar gegeven, maar dat went opvallend snel. Wat Victorian BMX zo verslavend maakt zijn uiteindelijk niet de mannetjes die aan hun dood proberen te ontsnappen op velocipedes (fietsen met een groot voorwiel), maar wel de scherp afgestelde besturing en de uitdagende platformlevels.

Al duurt het wel even voordat het spel op gang komt. De eerste twee werelden zijn overdreven simpel, maar vanaf level 3-1 worden de hindernissen snel pittiger. Magere Hein kan ook stunten voor bonuspunten, maar het spel straft je niet als je daar geen zin in hebt. Hoofddoel van ieder level is simpelweg het bereiken van de uitgang – in dit geval een guilotine – precies zoals deze recensent het graag ziet. (Victorian BMX is Adult Swim’s meest recenste spel, maar de komende dagen zal ik de schade inhalen door er nog een paar te bespreken die ik eerder afschreef als ‘te raar’).

Speel: Victorian BMX

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Give Up, Robot
Lees ook:Online spelletje: Robot Unicorn Attack
Lees ook:Eerste trailer indiegame Death Inc.
Lees ook:Online spelletje: Mountain Maniac
Lees ook:Online spelletje: Cream Wolf

4 reacties op “Online spelletje: Victorian BMX

  1. simon

    leuk spelletje idd, heb gisteren “joe danger”voor de psn gekocht.
    13 euro is veel maar wonder boven wonder het wel waard, echt heel fijn om te spelen. alles werkt en klopt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gulzt

    Doet me heeeeel sterk denken aan Uni Rally :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Tom

    Ik zweer bij Adult Swim :P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Unirally draaide in mijn beleving meer om het stunten (moest je daar geen salto’s maken om snelheid op te bouwen?), terwijl dit wat meer een rechtlijnige race naar de uitgang is. Maar inderdaad, erg vergelijkbaar. Fantastisch toch dat waar we vroeger 120 gulden voor betaalden nu gratis in je browser staat.
    .
    @Simon, ja Joe Danger! Al veel goede dingen over gehoord. Ik ben momenteel bezig met Pixeljunk Shooter, maar Joe wordt mijn volgende aankoop.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.