Online spelletje: Mountain Maniac


Mountain Maniac is het verhaal van een excentrieke kluizenaar die wraak neemt op de wereld door rotsblokken van zijn berg te gooien. Doel van het spel is om zoveel mogelijk schade te veroorzaken in het dorpje aan de voet van de berg. Pas alleen op voor hinderlijke politieagenten die niet zo blij zijn met de bergmaniak.

Dit is hoe een typisch potje Mountain Maniac verloopt: de maniak ramt met zijn hamer op de top van de berg om een rotsblok af te breken. Die stuitert omlaag en raakt onderweg hopelijk zoveel mogelijk bergbeklimmers, auto’s, blokhutten en adelaars (vooral kettingreacties leveren veel punten op – als je dus een berggeit raakt, die daardoor op een vliegtuig valt, dat vervolgens neerstort op een berghut). Aan de voet van de berg maak je het af door ook nog een paar gebouwen omver te kegelen. Per level heb je vijf rotsblokken om het dorpje in puin te leggen.

Mountain Maniac is afkomstig van PixelJam, die je misschien nog kent van Dino Run. Net als dat spel gaat Mountain Maniac dieper dan je in eerste instantie vermoedt. Natuurlijk speelt geluk een rol, maar je hebt tijdens het vallen wel degelijk controle over het rotsblok met de cursortoetsen. Bovendien kun je het rotsblok groter maken door bovenop de berg de X-knop ingedrukt te houden tot de hamer rood opgloeit. Met dat soort kleine maar fijne details zorgt PixelJam voor een spel dat je ongemerkt langer blijft spelen dan je van plan was. (Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ bespreek ik deze week online flash spelletjes van Adult Swim).

Speel: Mountain Maniac

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Hedgehog Launch
Lees ook:Super Mario Maker – MaNiAC mAnSIoN
Lees ook:Marble Madness ontmoet Tower Defense in Rock Of Ages
Lees ook:Online spelletje: Mining Truck
Lees ook:Sfeervolle indiegame Pode aangekondigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.