Online spelletje: Every day the same dream


Every day the same dream gaat over een kantoorwerker. Elke morgen doet hij dezelfde stropdas om, zegt zijn vrouw gedag en rijdt braaf naar zijn kantoor. Hij weet niet beter dan iedere dag diezelfde routine te volgen, maar diep in zijn hart verlangt hij naar een spannender leven. Maar hoe kan hij dat bereiken?

Paolo Pedercini (vooral bekend van zijn anti-McDonalds-spel) maakte dit spel in een paar dagen voor Experimental Gameplay’s ontwerpwedstrijd. Het onderwerp is deze maand ‘Art Game’, en zoals de beste kunstwerken roept Every day the same dream meer vragen op dan het beantwoordt. De titel is veelzeggend genoeg – het volwassen leven dat steeds meer begint te lijken op de film Groundhog Day – maar wat er nu precies gebeurt op het einde blijft raadselachtig.

Een spel dat tot nadenken stemt dus. De monotonie van zijn grijze bestaan wordt overtuigend overgebracht, maar Every day the same dream ontroert het meest als de hoofdpersoon onverwacht menselijke trekjes vertoont.  Binnen een paar minuten heb je alles wel gezien, maar het is een avontuur dat je niet licht zult vergeten. Vooral niet dankzij de wonderlijke muziek die de ervaring extra indringend maakt.

Speel: Every day the same dream

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: The Dream Machine (beta)
Lees ook:Heavy Rain-ontwikkelaar maakt diepe indruk met nieuwe techdemo
Lees ook:Online spelletje: Karoshi – Suicide Salaryman
Lees ook:Nadenken over existentiële vragen met indiegame Everything
Lees ook:Online spelletje: Inside A Dead Skyscraper

11 reacties op “Online spelletje: Every day the same dream

  1. Afello

    Thanks! Deze is volledig onder mijn radar gebleven, ben blij dat ik het even heb mogen ervaren!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat iPhone-spel op de URL waar je naam naar linkt ziet er erg goed uit! Geen idee wat voor soort spel het is en wat je precies doet, maar de art direction is te gek. :) Hopelijk over een tijdje een trailer!
      .
      (Alleen spel je ‘touching’ met een ‘c’ ipv een ‘g’).

        /   Beantwoorden  / 
      1. Afello

        Thanks! Ik ben met een goede vriend onze eigen indie game collectief begonnen en we werken nu hoofdzakelijk aan een iPhone game. Zelf doe ik de vormgeving en gamedesign. Een teasertrailer zit er hopelijk rond januari/februari wel in. Op de blog willen we zo nu en dan eens posten om een inzicht te geven in het ontwikkelen voor iPhone. Wat zijn de problemen waar je tegen aan loopt, hoe sluit de vormgeving conceptueel aan op de onderliggende thema’s, etc. Kom af en toe eens kijken. Als er een trailer is geef ik wel een seintje :) Oh en thanks voor de spelling tip!

        Zeg, wanneer ga je nou eigenlijk weer eens leuke tekeningen posten? Niet dat ik per se de dagboeken mis (waarmee je me (helaas) getricked hebt om Animal Crossing te kopen) maar je tekeningen gaven wel deze blog voor een deel zijn smoel (buiten jouw schrijven natuurlijk)! Bring them back!

          /   Beantwoorden  / 
  2. 16 ft Pauly Wauly

    Soow deze is errug nice!! de eerste keer speel je het ook gewoon zoals het hoort, en dan ontwikkeld het zich bizar sferisch :D . ja, die muziek is goed!!!
    .
    dankuwel

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik vond dat vrouwtje in de lift een sterke vondst. Ze geeft op een gegeven moment subtiel aan dat je op de goede weg bent, maar zonder precies uit te spellen wat de bedoeling is.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Linkster/G.Tom

    Ik heb die koe gevonden, twee keer van het gebouw gesprongen, twee keer ontslagen omdat ik geen kleren aanhad op werk, een keer met die zwerver meegegaan. Plotseling is iedereen weg, en springt een kopie (of ben ik het zelf?) van het dak van het bedrijf af. Dank je Erik. Grootste What the Hell moment 2009 voor mij. Sfeervol.

      /   Beantwoorden  / 
    1. piratus

      Koe? ik kan die koe niet vinden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Niels

        Stap uit de auto op de weg. En loop helemaal naar links of rechts.

          /   Beantwoorden  / 
        1. piratus

          ohh kon je uit de auto? :P

            /   Beantwoorden  / 
        2. Linkster/G.Tom

          gewoon spatiebalk.

            /   Beantwoorden  / 
  4. PINHEAD

    Ik heb ook geen koe gevonden, maar wel helemaal uitgespeeld. wel een intrigerend spel ook al snap ik het niet echt helemaal.
    Dus als je van je saaie leven af wil pleeg je maar zelfmoord?
    Volgens mij heeft op het laatst in het spel als er niemand meer is,iedereen zich van het leven beroofd en als je op het dak bent zie je de laatse mens die zelfmoord pleegt,(dus iedereen had een saai leven, je was niet de enige)
    Meer van dit graag!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.