Online spelletje: Tetraform


Gebruik je cursor om een planeet te beschermen tegen buitenaardse ruimteschepen. Klinkt als een schietspelletje? Mis! In Tetraform wordt geen kogel afgevuurd. In plaats daarvan gebruik je je cursor om vijanden met kleine tractorbeams aan elkaar te knopen. Ze ontploffen als ze op elkaar botsen.

Het is een origineel idee met een paar leuke details. Hoe verder de ruimteschepen die je koppelt uit elkaar liggen, hoe harder ze uiteindelijk op elkaar knallen. Risico’s nemen loont dus. Helemaal leuk wordt het als je meer dan twee vijanden aan elkaar weet te knopen voor gigantische score multipliers. Die twee gegevens zorgen ervoor dat het spel vanaf ongeveer de derde wave een verrassende diepgang ontwikkelt.

Helaas is Tetraform wel een beetje makkelijk en duurt het eigenlijk ook te lang. Uitspelen duurt ongeveer een uur, maar omdat de ruimtegevechten nooit echt hectisch worden was ik het na een half uur al zat. Dat ik hem toch heb uitgespeeld bewijst hoe verslavend het spelmechanisme is, al weet ik niet precies waarom. Misschien wilde ik gewoon graag zien hoe levendig mijn planeet kon worden. (Tetraform is een verbastering van Terraform – het bewoonbaar maken van andere planeten. En inderdaad begon mijn planeet er met iedere power-up gezelliger uit te zien).

Speel: Tetraform

Bekijk alle andere Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 11
Lees ook:Noby Noby Boy ook naar de iPhone
Lees ook:De mensheid evacueert naar een nieuwe planeet in Earth Seeker voor de Wii
Lees ook:Online spelletje: Parameters
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 18

2 reacties op “Online spelletje: Tetraform

  1. PINHEAD

    Ben na de 2e baas gestopt,wel geinig spel maar veel te langdraaierig en langzaam

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.