Online spelletje: Parameters


Ik kan bijna niet geloven dat ik deze echt heb uitgespeeld. Parameters is een RPG, maar dan ontdaan van alle franje. Er zijn dus geen graphics, geen muziek, geen vijanden, geen verhaallijnen en zelfs geen gameplay. Wat overblijft zijn de statistieken. Klik op de vakjes en verdien ervaringspunten. Als je ze slim verdeelt mag je later misschien ook op de grote vakjes klikken!

Je hersens weten dat het niet leuk zou moeten zijn, maar Parameters blijkt desondanks ontzettend verslavend. Fans van traditionele RPG’s kunnen een hoop over zichzelf leren door dit te spelen – de interne werking van alle Dragon Quests en Final Fantasies wordt genadeloos blootgelegd. Eerst zijn vijanden te sterk, dan verzamel je ervaringspunten en uiteindelijk versla je ze alsnog. Dat simpele, eindeloos herhaalde kunstje voelt iedere keer weer lekker. Zelfs als de vijand in kwestie een gele rechthoek is.

 • Zwarte vakjes zijn missies en gele vakjes vijanden. Je verslaat ze door er herhaaldelijk op te klikken.
 • Missies zijn ongevaarlijk maar vijanden vechten terug. Zorg dus dat je “DEF” en “ATK” statistieken hoog genoeg zijn voordat je op een groot geel vierkant begint te klikken.
 • Verslagen vakjes laten geld en ervaringspunten vallen. Die worden echter pas bij je statistieken opgeteld nadat je ze met de cursor hebt opgeveegd. (Het duurde een tijdje voordat ik daar achter kwam).
 • Vakjes met een slotje moeten eerst worden geopend. De benodigde sleutels krijg je door vijanden te verslaan of door ze te kopen in de sleutelwinkel (het beige vakje).
 • Ervaringspunten kun je op ieder moment toewijzen aan een van de drie statistieken “RCV” (recovery), “ATK” (attack) of “DEF” (defense). Gebruik de grijze plusknopjes.
 • Parameters is een Japans spel. Klik helemaal aan het begin op “English” om over te schakelen op Engelse schermteksten.

Speel: Parameters

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Een reis naar de hel in Dante’s Inferno
Lees ook:Paper Mario: vechten met stickers
Lees ook:Eerste beelden Mario + Rabbids RPG
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls – dag 4
Lees ook:Wakker worden wordt een wedstrijd op de PlayStation Vita

Eén reactie op “Online spelletje: Parameters

 1. Gulzt

  Wauw, prachtig!! graphics don’t make the game wordt hiermee weer eens bewezen!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.