Gametrailers mocht Okabu uitproberen


Gametrailers mocht aan de slag met een speelbare versie van Okabu (het eerste PS3-spel van ontwikkelaar Hand Circus, bekend van hun iPhone-hit Rolando) en maakte deze korte preview. Het blijft mooi om de ongegeneerd vrolijke sprookjeswereld in beweging te zien. Ik schrok wel even toen de presentator een vergelijking maakte met Traveller’s Tales Lego-spellen. Niet dat er iets mis is met de Lego-formule, maar Okabu mag van mij wel wat meer verrassingen hebben en als het even kan ook een paar puzzels die dieper gaan dan ‘druk op de schakelaar om de deur te openen’.

Ik werd gelukkig op mijn wenken bediend want de rest van het filmpje zit vol met precies dat: verrassingen en ingenieuze puzzels. Zo kunnen de twee wolken planten water geven, vis vangen, fruit plukken, muren opblazen en een spoor van oliedruppels achterlaten tussen een kampvuur en een kist vol dynamiet. Als Hand Circus er echt in slaagt om alle levels op die manier te vullen met toffe interactieve speeltjes, dan wordt Okabu later dit jaar een onmisbaar puzzelspel.

Overigens legt deze preview alle nadruk op de coöperatieve stand voor twee spelers (in ieder geval offline, online is nog niet zeker), maar je kunt Okabu wel degelijk ook alleen spelen. De computer bestuurt dan de andere wolk, aangezien de meeste puzzels nog steeds draaien om teamwork.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer van Hand Circus’ Okabu
Lees ook:Valt PSN-puzzelaar Okabu tegen?
Lees ook:Kijk dit: Rolando-ontwikkelaar maakt een spel voor de PlayStation 3
Lees ook:Nieuwe trailer puzzelspel Gorogoa
Lees ook:Online spelletje: Bla Bla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.