Online spelletje: Red Remover


Op het eerste gezicht doet Red Remover vooral denken aan andere spelletjes. De stapels blokken, de realistische zwaartekracht, de rode blokken die moeten verdwijnen en de groene exemplaren die juist niet van het scherm mogen vallen… het is leuk, maar je hebt het allemaal al eerder gezien. De onverwachte wending volgt pas in het elfde level.

Daar ontdek je namelijk dat ieder blok zijn eigen zwaartekracht kan hebben. Het hangt allemaal af van de oriëntatie van de gezichtjes. Staan die ondersteboven, dan vallen ze dankzij hun omgekeerde zwaartekracht omhoog. Zijn de gezichtjes gekanteld, dan vallen ze naar de zijkant van het scherm. Omdat de maker steeds nieuwe manieren verzint om verschillende zwaartekrachten te combineren, blijft die gimmick een heel spel lang interessant.

De grootste meesterzet van Red Remover is misschien nog wel de keuze voor gezichtjes om de richting van de zwaartekracht aan te geven. Ze zijn zo intuïtief herkenbaar dat zelfs de ingewikkeldste levels in één oogopslag duidelijk worden. Alle aandacht gaat uit naar het oplossen van de puzzels, precies zoals het hoort. Na het uitspelen van de veertig hoofdlevels kun je nog vijf bonuslevels unlocken door bepaalde puzzels opnieuw op te lossen met een frustrerende handicap. Mijn advies: begin er niet aan. De extra hindernis voelt zo oneerlijk dat ik er al heel snel genoeg van had. Hou je het echter bij de veertig hoofdlevels dan is Red Remover van begin tot eind vermakelijk.

Speel: Red Remover

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Perfect Balance
Lees ook:Online spelletje: Transmover
Lees ook:Online spelletje: Epsilon
Lees ook:Online spelletje: Planet of the Forklift Kid
Lees ook:Online spelletje: Time Fcuk

2 reacties op “Online spelletje: Red Remover

  1. stone

    ik toevallig de game net uitgespeeld. en idd eerst had ik iets van wat is hier zo bijzonder aan? maar als snel ben je verslaaft en kan je niet meer stopen tot je bij het einde bent. het was voor mijn niet zozeer de verschillende zwaartekrachten maar meer de level waarin je block moet laten botsten tijdens hun val die het leuk maakte.

    de “bonus” mode is zeker wel te doen. er zijn denk 2 a 3 level die wat lastig zijn.(back spin) maar je weet inmiddels wat je moet doen. het is enkel de timing onder controle krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Basioh

    ja ik heb nu ook helemaal 100% uitgespeelt, bonus mode gedaan enzo, ik vond het wel te doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.