Super Mario Maker – MaNiAC mAnSIoN


Games.blog-bezoeker Janush maakte dit eerbetoon aan de NES-versie van Maniac Mansion. Ik verwachtte een Mario-level met spookhuis-thema, maar MaNiAC mAnSIoN gaat veel verder. Dit level is één grote puzzel met verborgen geheimen in iedere kamer. Omdat er ook bijna geen vijanden zijn voelt het echt als pixel hunten in een ouderwetse point and click adventure. Heel knap gedaan.

Wonderbaarlijk ook hoe goed dit level de sfeer van Maniac Mansion weet op te roepen binnen de beperkingen van Super Mario Maker. Een ballustrade van trampolines, piranha-planten in vazen en een paar slim geplaatste versiersels (die staande klok!) maken van MaNiAC mAnSIoN een geloofwaardig eerbetoon.

Ik speel hem in het filmpje niet helemaal uit, maar de oplossingen van de meeste puzzels worden natuurlijk wel verklapt. Als je de kans hebt zou ik dit level eerst zelf proberen.

“MaNiAC mAnSIoN” door Kurtalyzer
Level code: C3B5-0000-0066-2EB8

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Online spelletje: Mountain Maniac
Lees ook:Super Mario Maker ~small small story13~
Lees ook:Luigi’s Mansion 2-ontwikkelaar werkte aan een Metroid
Lees ook:Super Mario Maker – Think it Through 1 – 1
Lees ook:Gratis update Super Mario Maker aangekondigd

Eén reactie op “Super Mario Maker – MaNiAC mAnSIoN

  1. Janush

    Dank voor de recensie en de ster!

    Er zit nog een shortcut in, dan kom je uit bij de telescoop, daar was de ster eigenlijk voor bedoelt. Die jump kun je net maken van het midden platform, nadat je met de piranhaplant omhoog gaat. En de laatste kamer gebruik ik de koopa’s vanaf de frisdrank automaat om de silo’s te slopen. Grappig om te zien dat hij toch anders wordt gespeeld dan ik voor ogen had.

    Ik lag echt dubbel toen je in de laatste kamer zo lang aan het wachten was voordat de wacky professor je bevrijdde. Je had het nog bijna gehaald ook :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.