Een Amiiqo kan Amiibo-data kopiëren

amiiqo
Dit vindt Nintendo vast niet leuk. Een apparaatje dat de NFC-data van 200 Amiibo kan opslaan. Officieel bedoeld om back-ups te maken voor eigen gebruik (zodat je dezelfde Amiibo kunt gebruiken in meerdere spellen), maar het is ook mogelijk om data te downloaden vanaf het internet. Zo wordt het een koud kunstje om je Wii U voor de gek houden. Leg gewoon je Amiiqo op de Gamepad en unlock nieuwe mogelijkheden in je spellen zonder de benodigde standbeeldjes te hoeven kopen.

  • De Amiiqo is hier te bestellen voor €44.99. (Verzending vanuit Engeland). Niet goedkoop, maar in theorie kun je er wel 200 x 15.99 = 3198 euro mee besparen!
  • Er is ook een “Bonus Bundle” voor €69.99, maar het is mij niet duidelijk wat de bonus precies is.
  • Zou het illegaal zijn om Amiibo-data te downloaden? Voor muziek en films en spellen bestaan duidelijke regels, maar dit is nieuw terrein. Zijn die paar megabits op de chip van een speelgoedpoppetje ook auteursrechtelijk beschermd?
  • Gelukkig voor Nintendo zijn Amiibo vooral gewild als verzamelobjecten. Geinig dat je er ook nieuwe outfits in Mario Kart mee kunt unlocken, maar de meeste fans willen volgens mij vooral een mooi poppetje voor op de plank. En dat zal een Amiiqo nooit kunnen emuleren.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Amiibo gaan NES- en SNES-spellen unlocken
Lees ook:Nintendo’s interactieve plastic poppetjes heten Amiibo
Lees ook:Nintendo kondigt 2DS XL aan
Lees ook:Animal Crossing amiibo-update ook leuk zonder amiibo’s
Lees ook:Extra grote Yoshi-Amiibo aangekondigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.