Nintendo kondigt 2DS XL aan

Kijken op YouTube
Nintendo heeft vannacht een nieuwe versie van de 2DS aangekondigd: de New Nintendo 2DS XL. Er zijn, zoals de naam al suggereert, geen stereoscopische 3D-effecten, maar verder lijkt de nieuwe handheld sprekend op de New Nintendo 3DS XL. Grotere schermen, een extra C-stick, vier schouderknoppen, en een ingebouwde NFC-reader voor je amiibo-poppetjes. De geüpgrade processor en het extra RAM-geheugen zitten er ook in, zodat je alle exclusieve New Nintendo 3DS-spellen (Xenoblade Chronicles 3D, The Binding of Isaac: Rebirth, SNES Virtual Console) ook kunt spelen op de New Nintendo 2DS.

Ik zal wel nooit begrijpen waarom iemand 3DS-spellen wil spelen zonder het 3D-effect (het ziet er zó cool uit!), maar als je per se een 2DS wilt hebben is dit duidelijk de superieure versie. Hij is sneller, krachtiger, de schermpjes zijn beter beschermd omdat je hem kunt dichtklappen, en hij ziet er veel mooier uit. In Europa mogen we zelfs kiezen uit twee kleurencombinaties. Vooral die wit/oranje versie vind ik verrassend stijlvol.

De New Nintendo 2DS XL ligt in de winkel vanaf 28 juli. De Europese prijs is zoals gewoonlijk een beetje mysterieus, maar in Amerika gaat hij 150 dollar kosten.


Neo-games.blog forum

Lees ook:Terugkijken: Nintendo’s Pokémon Direct
Lees ook:Yarr, drie minuten Tales of Monkey Island!
Lees ook:Vierpuntsdruktoets op de DS Lite niet langer “klikkerig”
Lees ook:Text Chat in Mario Kart heel erg beperkt :-(
Lees ook:Samba de Amigo heeft ‘Pay to Play’ logo

Eén reactie op “Nintendo kondigt 2DS XL aan

  1. Inno Vation

    Een paar dingen vallen mij op. Ik mis de twee speakers aan weerskanten op het bovenste scherm. Betekent 2D ook mono geluid?
    Verder is de camera en microfoon verplaatst. Deze zitten nu tussen de twee schermen in, in plaats van aan de bovenkant. Ik heb nu het idee dat de ruimte tussen de twee schermen groter is, dan bij de New Nintendo 3DS XL.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.