Amiibo gaan NES- en SNES-spellen unlocken


“With this app, once you tap your amiibo on the NFC area of the GamePad, you will be able to play highlighted scenes of one certain title for NES or Super NES. You cannot play the entire game due to a time limit, but another tap of the amiibo will enable you to try another highlighted scene in the game. We hope that when you tap your amiibo, the quickly changing game scenes will pleasantly surprise you and make you feel as though you have just exchanged a game cartridge.”

Uh oh. Tot nu toe waren Nintendo’s amiibo-poppetjes makkelijk te negeren, maar deze toepassing klinkt gevaarlijk leuk: een gratis app om fragmenten van NES en SNES-spellen te unlocken. Geen gewone demo’s, maar iedere keer dat je de amiibo aantikt een ander fragment. Als Nintendo dat goed uitwerkt krijgen we dus een soort vervolg op NES Remix. Een vervolg dat leuker en uitgebreider wordt naarmate je meer plastic poppetjes bezit. Ik hoor mijn portemonnee al bijna huilen.

Gelukkig laat directeur Satoru Iwata in dezelfde alinea weten dat Nintendo ook nog steeds werkt aan amiibo-kaarten: dezelfde functionaliteit als de poppetjes, maar dan als goedkope plastic kaartjes.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Gouden en zilveren Mario-Amiibo onderweg
Lees ook:Nintendo’s interactieve plastic poppetjes heten Amiibo
Lees ook:Animal Crossing amiibo-update ook leuk zonder amiibo’s
Lees ook:DLC-helden Shovel Knight krijgen eigen amiibo
Lees ook:Extra grote Yoshi-Amiibo aangekondigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.