Donkey Kong Country doet niets met het gamepad-scherm

donkeykongcountry
Wat te doen met het touchscreen van de Wii U gamepad? Tot nu toe was het zo dat ontwikkelaars die niets konden verzinnen maar gewoon hetzelfde beeld lieten zien als op de televisie. Bijvoorbeeld in New Super Mario Bros. U en Super Mario 3D World. (Al moet ik toegeven dat 3D World wel een paar aanraakgevoelige puzzels heeft).

Het lijkt erop dat Donkey Kong Country: Tropical Freeze nog een stap verder gaat. Daan Koopmans van NintendoWorldReport merkte tijdens zijn preview dat Retro Studios het touchscreen helemaal niet meer gebruikt. Het schermpje blijft dus gewoon uit. Tenzij je in het menu specifiek kiest voor Off-TV Play, maar dan gaat het televisiescherm juist weer op zwart. (Het verhaal werd vandaag bevestigd door Eurogamer, dus het lag niet aan een afwijkend recensie-exemplaar).

Wat zou er aan de hand zijn? Een eigenaardigheidje van Retro Studios, of de eerste tekenen van een nieuw beleid waarmee Nintendo zich voorbereid op een gamepadloze Wii U? Die spelcomputer verkoopt tot nu toe teleurstellend slecht en veel mensen hebben al gesuggereerd dat Nintendo het tij zou kunnen keren door van de gamepad een optioneel accessoire te maken. Dat zou dan wel jammer zijn van al die leuke tekeningen op Miiverse, maar de meeste spellen (met deze nieuwe Donkey Kong als ultieme voorbeeld) gebruiken het touchscreen toch al bijna nergens voor.

Van de positieve kant: met het touchscreen op zwart zou de batterij van de gamepad tijdens Tropical Freeze een stuk langer moeten meegaan!

[g.forum]

Lees ook:Donkey Kong Country: Tropical Freeze aangekondigd voor Wii U
Lees ook:Zie Donkey Kong 3DS spelen in Tropical Freeze
Lees ook:Nieuwe trailer: Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Lees ook:Nieuwe beelden Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.