Deze locatie in Zelda 3DS komt je vast bekend voor

alttp
Dus iemand is op het idee gekomen om alle buitenscenes uit de trailer voor Nintendo’s A Link To The Past-vervolg aan elkaar te plakken. Het resultaat komt je misschien bekend voor. Links de collage van het 3DS-spel, rechts dezelfde scene in de oorspronkelijke A Link To The Past op de Super Nintendo. Op een paar verdwaalde struiken na is het gewoon exact dezelfde locatie. In dat huisje woonden als ik me niet vergis twee houthakkers en die grot linksonder was de toegangspoort tot Death Mountain. Zou de hele plattegrond van ALTTP op deze manier terugkeren? En is het dan wel echt een vervolg, of meer een soort geremixte second quest?

De kerkers in het 3DS-spel zijn gelukkig wel helemaal nieuw. Kijk maar naar het onderstaande filmpje waarin Link een van die nieuwe kerkers verkent. Het is een complete walkthrough, dus pas wel op voor spoilers. (Oplossingen van puzzels vooral, geen details over het verhaal). Het is een opvallend verticaal level met zelfs een paar uitstapjes langs de buitenmuur. Ik ben ook aangenaam verrast door de vrijheid die Link heeft om zijn magische krijtje te gebruiken. In de driedimensionale Zelda’s zou zo’n gimmick noodgedwongen beperkt blijven tot een paar speciale muuroppervlakken, maar hier lijkt Link vrij om op iedere willekeurige muur te tekenen. Dat biedt dus veel mogelijkheden voor lekker ingewikkelde puzzels. (Ook opvallend: Link’s magiemeter vult zichzelf automatisch aan. Nooit meer langs die heks om dure groene drankjes te kopen dus).

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Nintendo onthult Zelda voor de Wii U
Lees ook:Ik heb A Link Between Worlds uitgespeeld
Lees ook:Kijk dit niet: de eerste acht minuten van Portal 2
Lees ook:Online multiplayer in Zelda: Tri Force Heroes
Lees ook:Online spelletje: Magic Pen

Eén reactie op “Deze locatie in Zelda 3DS komt je vast bekend voor

  1. Gulzt

    Toch is dat geforceerd 3D minder fraai dan de originele sprites. Toch jammer; ook al lijkt me zo’n zelda spelen weer een fantastische ervaring.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.