Kijk dit niet: de eerste acht minuten van Portal 2


Ik ga het filmpje niet embedden. Dan komen jullie maar in verleiding om erop te klikken en dat zou zonde zijn. Dit introductielevel is prachtig opgebouwd en duidelijk bedoeld om zelf te ervaren. Op 22 april welteverstaan, als Portal 2 in de winkels ligt. Voor wie zich echt niet kan beheersen: hij staat op Games Radar. Ik heb hem wel bekeken (helaas – vooral die grap met de appel had ik liever zelf ervaren) en ik schoot regelmatig in de lach. GLaDOS komt er niet in voor maar de nieuwe personages zijn minstens even grappig. Fans van het eerste spel zullen niet teleurgesteld zijn.

Ook interessant is het korte interview dat Games Radar had met hoofdontwerper Joshua Weier. Hij vertelt dat Valve eerst niet van plan was om het portalgeweer opnieuw te gebruiken in Portal 2. Er was zelfs al een nieuwe gimmick bedacht, voordat het team tot de conclusie kwam dat er misschien toch nog genoeg nieuwe puzzels mogelijk waren met het portalgeweer. De grote vraag is dus: wat was dat andere idee? Joshua Weier wil er niets over zeggen – behalve dat het “kind of interesting” was – omdat Valve het waarschijnlijk gaat gebruiken in een ander spel. Hopelijk ben ik tegen die tijd sterk genoeg om vooraf geen internetfilmpjes vol spoilers te bekijken.

[g.forum]

Lees ook:Mari0 nog steeds in ontwikkeling, wordt steeds Portalachtiger
Lees ook:Portal 2 officieel bevestigd
Lees ook:Kijken: de eerste gameplayvideo’s van Portal 2
Lees ook:Volgende Portal-spel is samenwerking met Bridge Constructor
Lees ook:Online spelletje: Epsilon

Eén reactie op “Kijk dit niet: de eerste acht minuten van Portal 2

  1. G.Tom

    Erik!
    Vreselijk offtopic, maar Square Enix heeft een trailer uitgebracht van Kingdom Hearts 3DS. Ze nemen de “Drie Dee’s” wel letterlijk, want de game heet dus Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Kijk en oordeel zelf!~

    http://www.youtube.com/watch?v=Q6rSwB2MdUE

    Persoonlijk wordt ik hier *heel* blij van. Ze hebben in Re:Coded alle plotgaten die er nog waren opgelost en nu zijn ze de stukjes aan het klaarzetten voor deel 3.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.