Zie haardvuursimulator Little Inferno in actie op de Wii U


Dus hier is een gameplay-filmpje van Little Inferno. Het blijkt dat ik en de bezoekers van games.blog het allebei mis hadden: Little Inferno lijkt helemaal niet op Tetris en de bedoeling is ook niet om de bovenkant van de schoorsteen te bereiken. In plaats daarvan zien we een opvallend rustgevend spelletje zonder regels of doelen. De tekst op het introscherm is veelzeggend: “Little Inferno is not like other games. There are no points. There is no score. You are not being timed. Just make a nice fire…” Meer dan dat gebeurt er dus ook niet. Je gooit spullen in de open haard en steekt ze in brand. Als je dat leuk vindt kun je proberen om het vuur zo lang mogelijk brandend te houden, maar het spel beloont je daar zo te zien niet voor. Er bestaat wel een manier om Little Inferno uit te spelen (zag ik in een ander filmpje), maar die draait om het vinden van de juiste combinaties van willekeurige voorwerpen die op hetzelfde moment in brand gestoken moeten worden. Niet echt een spannend vooruitzicht.

En toch ziet Little Inferno er niet vervelend uit. Ik moest bij het bekijken van dit filmpje steeds denken aan My Fireplace en Knus Haardvuur – twee haardvuursimulators voor de Wii waar je letterlijk alleen maar naar kon kijken. Dit spel heeft dezelfde gezellige uitstraling en hier hebben de makers ook nog een manier verzonnnen om het vuur interactief te maken. Little Inferno is wel drie keer zo duur als die WiiWare-spellen, maar voor dat geld krijg je honderden voorwerpen om te verbranden, een eindeloze stroom verborgen grapjes en een cynisch commentaar op onze kapitalistische maatschappij.

Little Inferno is vanaf 30 november verkrijgbaar voor de Wii U en nu al voor de pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nog een open haard-simulator voor WiiWare!
Lees ook:Verbrand al je bezittingen met Little Inferno voor de Wii U
Lees ook:Fireplacing maakt van je Wii een open haard
Lees ook:Zo ziet Dante’s Inferno eruit op de PSP
Lees ook:De makers van World of Goo en Henry Hatsworth presenteren Little Inferno

4 reacties op “Zie haardvuursimulator Little Inferno in actie op de Wii U

  1. Berend Jan

    Owkayyyyyy…
    .
    Dan laat ik hem toch even links liggen denk ik, ik wacht wel even tot ik de demo heb gespeeld op de WiiU volgende maand :) (als er een demo komt dan natuurlijk)

      /   Beantwoorden  / 
  2. RikkieR

    Klinkt inderdaad minder spannend dan ik hoopte. Voorlopig staat ie dan ook nog niet op mijn verlanglijst.

      /   Beantwoorden  / 
  3. RikkieR

    Gekocht, en gelijk 4 uur gespeeld. Toch vind ik € 15 een beetje te duur in verhouding tot het speelplezier dat ik er van heb ofzo. Stiekem is het best een beetje saai, maar om de een of andere reden blijf ik spelen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. RikkieR

      Zojuist op internet de laatste combo’s opgezocht (ik ben er zo één ja ;) ) Ik wilde niet nog uren spelen om alles te ontdekken (want zo één ben ik er ook ja) terwijl ik alle in mijn ogen logische combo’s al had geprobeerd. En wat ik wel erg slecht vind is dat er een aantal in de Nederlandse vertaling verre van logisch zijn omdat de Engelse naam slecht vertaald is. Er zitten wel een paar leuke vondsten bij qua vertalen, maar ook een aantal echte missers. Jammer.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.