3DS-versie VVVVVV volgende week naar Europese eShop


Eindelijk weer eens goed nieuwe van ontwikkelaar Nicalis (klik hier voor het slechte nieuwe van eerder deze week). Bijna een half jaar na de Amerikaanse release komt het pittige puzzel/platformspel VVVVVV eindelijk naar Europa. NoE’s langdurige toelatingsprocedure is succesvol doorlopen en de 3DS-versie staat nu gepland voor 10 mei. VVVVVV was een van mijn favoriete indiegames uit 2011. Hoofdrolspeler Captain Viridian gaat in een grote aaneengesloten wereld op zoek naar zijn 5 vrienden (wiens namen allemaal beginnen met een V). De grote gimmick is dat Viridian voortdurend de zwaartekracht omdraait zodat hij omhoog valt en over plafonds kan lopen. Meer aanvallen of speciale voorwerpen zijn er niet, maar rondom dat ene spelmechanisme weet ontwerper Terry Cavanagh wel een verrassend gevarieerd avontuur te bouwen. De uitdagingen zijn vaak absurd moeilijk, maar ieder scherm bevat meerdere checkpoints en Captain Viridian heeft oneindige levens. Op die manier kan iedereen ervaren hoe het voelt om een supermoeilijke indiegame uit te spelen. Probeer nu alvast de gratis demo (je kunt hem gewoon in je browser spelen) en koop VVVVVV aanstaande donderdag.

Overigens schijnt de Europese DSiWare-versie van Cave Story (in Amerika al verkrijgbaar sinds 2010) nu ook bijna klaar klaar te zijn. Ook goed nieuws dus, al moeten 3DS-bezitters er rekening mee houden dat Nicalis inmiddels een downloadbare Cave Story+ heeft aangekondigd (alweer hun zesde (!) port van dit spel). Cave Story+ lijkt op de gewone Cave Story, maar omdat deze speciaal voor de 3DS wordt ontwikkeld verdwijnt de zwarte rand van de DSiWare-versie en ligt er een subtiel 3D-effect over de graphics. Ook is er een bonuslevel. Cave Story+ staat in Amerika gepland voor volgende maand, en zal in Europa dus wel ergens in 2014 verschijnen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS
Lees ook:Supermoeilijke platformgame Aban Hawkins aangekondigd voor 3DS en Wii U
Lees ook:VVVVVV komt naar de 3DS eShop
Lees ook:Cave Story nu ook naar DSiWare, Orioto maakt een schilderij
Lees ook:Wachten op Cave Story… (deel vier)

2 reacties op “3DS-versie VVVVVV volgende week naar Europese eShop

 1. berend jan

  Ik ben wel een beetje klaar met die nicalis, zijn spellen zijn opzich wel hip maar hij maakt alleen cave story voor de 100ste keer. Kom eens met wat nieuws man, ik snap niet waarom een downloadbaar spel zo lang kan duren om hier te krijgen. Gewoon een kwestie van handleiding vertalen en uploaden op het systeem…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Night Sky en Aban Hawkins & The 1000 Spikes zijn ook nog onderweg. Beide naar de 3DS, al heb ik geen idee hoe lang dat nog gaat duren. Al dat uitstel is inderdaad frustrerend, maar als een spel eindelijk uitkomt is dat bij mij ook weer snel vergeten. Ik heb ontzettend veel plezier beleefd aan Cave Story op WiiWare en ik heb eigenlijk ook wel weer zin om VVVVVV volgende week te kopen.
   .
   (De meest tijdrovende onderdelen van een internationale release zijn overigens de eindeloze keuringsprocessen door Nintendo zelf en PEGI en allerlei vergelijkbare instanties. Het vertalen en uploaden zal inderdaad het probleem niet zijn. ;) Maar dan nog is het opvallend dat dat alles bij Nicalis veel langer duurt dan bij andere uitgevers).

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.