Sonic 4: Episode 2 niet naar WiiWare wegens ruimtegebrek


“Our intention was to release Episode 2 on Wii as well. But, there’s a limitation on the size of the game you can release on WiiWare. Because Sonic 4 Episode 2 has cutscenes, and the graphics aren’t 2D pre-rendered images – it’s all 3D – all those things together made the game too big to be released as a WiiWare title. So, unfortunately, this time we had to give up on releasing it on the Wii platform.”

Weer een mysterie opgelost. Het lag dus niet aan tegenvallende verkoopcijfers bij Episode 1 en Sega heeft ook geen ruzie met Nintendo. De enige reden dat Sonic the Hedgehog 4: Episode 2 niet op de Wii verschijnt is die vervelende limiet van 40 MB voor WiiWare-spellen. Waarom houdt Nintendo daar toch zo streng aan vast? Het was logisch toen alle Virtual Console- en WiiWare-spellen nog moesten worden opgeslagen in het interne 512 MB geheugen van de Wii, maar dat probleem werd al in 2009 opgelost met een firmware update die het mogelijk maakte om gedownloade spellen rechtstreeks vanaf een SD geheugenkaart op te starten. De Wii heeft bovendien nog maar een jaar te leven. Wat kan het voor kwaad om in die laatste maanden de limiet wat op te rekken zodat Wii-bezitters ook van Episode 2 (en misschien zelfs Super Meat Boy) kunnen genieten? (Overigens schijnt de limiet voor 3DS eShop-spellen rond de 2 GB te liggen. Daar hebben Wii-bezitters niets aan, maar het betekent in ieder geval dat toekomstige Nintendo-consoles nooit meer om deze reden een spel mislopen).

Ben ik trouwens de enige bij wie alle alarmbellen begonnen te rinkelen toen Takashi Iizuka zei dat deze aflevering cutscenes bevat? Sega lost één probleem op door de besturing van Episode 2 te verbeteren, maar ik voorzie nu al dat die tussenfilmpjes minstens evenveel boze reacties gaan opleveren. Als Sonic maar niet weer verliefd wordt…

[g.forum]

Lees ook:Gelekte plaatjes van Sonic 4: Episode 2 zien er goed uit
Lees ook:Sega belooft beterschap voor Sonic 4: Episode 2
Lees ook:Sega onthult Sonic the Hedgehog 4; downloadbaar platformspel voor Xbox 360, PS3 & Wii
Lees ook:Razendsnelle eerste trailer voor Sonic the Hedgehog 4: Episode 2
Lees ook:Machinarium komt naar WiiWare

2 reacties op “Sonic 4: Episode 2 niet naar WiiWare wegens ruimtegebrek

  1. mahdi

    salam

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jordi

    Dit is al oud nieuws, dit is al eens vermeld geweest in een artikel van midden januari ofzo :p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.