3DS Circle Pad Pro komt uit op 27 januari


We wisten dat hij eraan kwam, maar een persbericht maakt het altijd net wat officiëler. Het Circle Pad Pro-accessoire voor de 3DS dus. Vanaf 27 januari is hij volgens Nintendo te koop in Nederland. Zowel los als in een bundel met Resident Evil: Revelations. Zelf ben ik vooral benieuwd of ook andere ontwikkelaars iets met de extra knoppen gaan doen. Nintendo heeft een lange geschiedenis met het uitbrengen van accessoires die vervolgens maar door een handjevol spellen worden gebruikt. Veel Nintendowatchers verwachten echter dat de Circle Pad Pro er één is waar spellenmakers wél op zitten te wachten. Cynische fans houden zelfs al rekening met een toekomstige 3DS Lite waar de extra knoppen standaard zijn ingebouwd.

Voor wie het een paar weken geleden heeft gemist: de Circle Pad Pro breidt de 3DS uit met een tweede analoge schuifknop en een paar extra schouderknoppen. Het ding maakt op foto’s een slechte indruk (lees: het ziet er niet uit), maar mensen die hem al mochten vasthouden bezweren dat hij wel comfortabel aanvoelt. Om te functioneren heeft de Circle Pad Pro een AAA batterij nodig.

En over dat spel: Capcom belooft dat Resident Evil met Revelations weer terugkeert naar zijn survival horror-roots. Denk: minder zombies, beperkte munitie en een nadruk op onderzoeken en puzzelen. Goed nieuws voor fans die waren afgehaakt bij het actiegerichte Resident Evil 4. Een gameplayfilmpje na de klik.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Vanaf morgen downloadbare demo’s op je 3DS
Lees ook:Resident Evil: Revelations 2 aangekondigd
Lees ook:Nieuwe trailer Resident Evil: Revelations 2
Lees ook:Is dit een virale promotievideo voor Resident Evil 6?
Lees ook:Resident Evil: Umbrella Chronicles een on-rails shooter

6 reacties op “3DS Circle Pad Pro komt uit op 27 januari

  1. filx742

    misschien een wel goed voor FPS voor de 3ds…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niels

    Ik vraag me meer af of de monster hunter bundel hierheen komt, want RE boeit mij niet zo veel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Inno Vation

    Nyko komt nu met de Power Grip Pro op de proppen, en die ziet er slick uit, daar kan Nintendo nog een dikke punt aan zuigen!
    Je krijgt behalve een tweede circle pad, ook nog een extra oplaadbare batterij om 3x langer te spelen (speciaal voor Erik) én een hard case. Kost wel $10 meer in Amerika maar dan heb je ook wat. Benieuwd wanneer het hier in de schappen ligt.
    .
    http://www.nyko.com/products/product-detail/?name=Power+Grip+Pro
    .
    Shigeru Miyamoto heeft nog gezegt dat Nintendo niet van plan is de 3DS een ander uiterlijk te geven. Wel zijn ze aan het kijken naar een opvolger van de 3DS.
    .
    “I really feel like I’m satisfied with the 3DS hardware as it is. I feel like it’s the best for this generation. What we’re thinking about right now is probably going to be for a future generation of handheld.”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ja die zag ik laatst ook. Een mooi ding, maar ik zie niet echt een reden om er 1 te bestellen. Buiten Resident Evil en Kid Icarus (en die laatste alleen als hulpmiddel voor linkshandigen) maakt geen enkel spel er (volgens mij?) gebruik van. Ik vrees dat hij bij mij dan ook vooral stof zou verzamelen.
      .
      Maar qua vormgeving inderdaad een flinke vooruitgang en dat hij dan ook nog de batterijduur verlengt is helemaal een mooie bonus. :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.