Wapens upgraden in Zelda: Skyward Sword


Dus ik wist dat Link in Skyward Sword zijn wapens kon upgraden, maar ik had geen idee dat het zo uitgebreid zou zijn. In deze trailer is te zien hoe Hyrule is bezaaid met tientallen ingrediënten (zeldzame stenen, sieraden, nagels van verslagen vijanden). Link verzamelt ze allemaal en kan ze bij een klein winkeltje in Skyloft laten inbouwen in zijn wapens. Het is best ongebruikelijk dat Nintendo spelers zo veel vrijheid geeft. Misschien staat iedereen die het spel speelt uiteindelijk wel met een andere uitrusting tegenover Ganondorf. Zo gevarieerd als in Monster Hunter zullen de opties niet zijn, maar het gaat duidelijk dieper dan je van Zelda gewend bent.

Wel heel erg ‘typisch Nintendo’ is Link’s gewoonte om alles wat hij vindt triomfantelijk omhoog te houden en een korte beschrijving te geven. Zoiets is de eerste keer misschien nog nuttig, maar hoe vaak wil je horen dat een teennagel er pijnlijk scherp uitziet? Hopelijk werkt het zoals bij de gekleurde rupees in Ocarina of Time: de eerste keer een omschrijving en daarna geen commentaar meer.


Kijken op YouTube

Nog meer Skyward Sword zien? Dit is Shigeru Miyamoto’s complete presentatie. (Zie hem opkomen met zijn plastic zwaard). Je verstaat er niets van, maar er komen wel lekker veel spelbeelden voorbij. Let vooral op de eindbazen, die zien er gigantisch uit! Een enorme vliegende draak rond 9:30 en een nog groter harig beest op 10:06. Erg spectaculair allemaal.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: de nieuwe Zelda speelt zich af tussen de wolken
Lees ook:Uitgebreid gameplayfilmpje van Skyward Sword
Lees ook:Hoe Skyward Sword eruit zou zien op de Game Boy
Lees ook:Kijk dit: drie nieuwe filmpjes van Legend of Zelda: Skyward Sword
Lees ook:Waarom zijn deze Skyward Sword-screenshots zo donker en flets?

5 reacties op “Wapens upgraden in Zelda: Skyward Sword

  1. Berend Jan

    Doet me wel erg Monster Hunterig aan dat upgraden inclusief de hey haha van de smid dude en het iets te hippe muziekje…
    .
    Zullen ze dan toch verschillende dingen overnemen en er een echt byzondere zelda van maken…
    .
    Ik ga deze niet kopen ik heb toch geen tijd om 60 uur in een game te steken op mijn TV. En ik ben wel klaar met de zelda’s inmiddels. Maar misschien verander ik van gedachten als de 10/10 en de A+++ scores binnenkomen voor deze zelda…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Je gaat hem dus wél kopen. ;) Zelda krijgt namelijk ALTIJD 10/10 en A+++ scores.
      .
      Alleen deze upgrades lijken mij geen reden om de game speciaal voor aan te schaffen. Ik zie het meer als een leuke extra. Troep verzamelen deed je altijd al in deze serie, nu kun je het ook daadwerkelijk ergens voor gebruiken. :D Een toffe verbetering, maar het maakt uiteindelijk geen gigantisch verschil denk ik.
      .
      Ik ga hem wel kopen. Gek genoeg vooral voor de besturing. De demo-versie van 2 jaar geleden voelde echt als Wii Sports Resort: The Adventuregame. Volgens mij wordt Skyward Sword op de valreep eindelijk het spel dat de belofte van de Wii gaat waarmaken.

        /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Ligt het aan mij of lijkt de eindbaas op 9:30 verdacht veel op de Wind Fish?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hij heeft wel een soortgelijk eh… tapijtje op zijn hoofd. Maar de Wind Fish had twee vleugels op zijn rug die deze walvis niet heeft. En de Wind Fish had ook geen rare slierten uit zijn staart groeien met oogbollen op het uiteinde.
      .
      Plaatje Wind Fish
      .
      Ik denk dat het hem niet is. Wel jammer! Als er één Zelda-wereld is waar ik graag nog eens zou terugkeren is het Koholint Island.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Savid

    Wapens upgraden is naar mijn mening wel een leuke invloed van rpg’s in Zelda die het best gebruiken kon. Enige is wel dat je nooit tegenover Ganondorf zal staan, aangezien die niet in dt spel zit, of het nou iedere speler met een andere uitrusting is of niet;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.