De eerste vijf spellen in de 3DS eShop


Dit zijn de vijf spellen waarmee Nintendo volgende week de eShop lanceert. Drie ervan waren in 1989 ook lanceertitels van de originele Game Boy en de andere twee zijn gratis cadeautjes. Hang je 3DS alvast aan de lader want er is eindelijk weer iets te spelen!

  • Excitebike is de eerste ’3D Classic’. In deze nieuwe serie voorziet Nintendo klassieke NES-spellen van driedimensionale graphics. Zie ook het filmpje hieronder. Excitebike heb ik nooit leuk gevonden, maar het ziet er wel precies zo uit als ik had gehoopt: 8-bit met dieptewerking. Ik kan niet wachten tot ook Mario, Zelda, Probotector, Castlevania en Kirby deze behandeling ondergaan. (Om de lancering van de eShop te vieren is Excitebike tot 7 juli gratis te downloaden).

  • PokeDex 3D is niet echt een spel, maar een gratis applicatie om driedimensionale plaatjes van je Pokëbeestjes te bekijken. Je begint met 16 Pokémon uit Black en White. De rest unlock je door barcodes te scannen, via StreetPass-ontmoetingen en door te ruilen met andere 3DS-bezitters. PokeDex 3D is ook compatible met de AR-kaartjes zodat je met je favoriete Pokémon op de foto kunt.
  • Super Mario Land is de vergeten klassieker. Met twaalf levels niet zo uitgebreid als Mario’s andere avonturen, maar daardoor juist perfect voor ‘even tussendoor’. Van alle Mario-spellen is dit degene die ik het vaakst heb uitgespeeld. Het verveelt nooit en duurt maar een half uur! Ook het enige Mario-spel met twee shoot’em up-levels. Voor al deze Game Boy-klassiekers geldt dat je ze op de 3DS kunt spelen in zwart/wit of groen/zwart zoals op de originele Game Boy.
  • Alleyway is Breakout of Popcorn of Arkanoid of Brick Breaker of hoe je dit spel ook kent. Het is die vervelende “klassieker” waarin je altijd een kwartier bezig bent om het laatste blokje te raken. Alleyway is ook nog één van de meest primitieve iteraties zonder power-ups of tegenstanders. Ik zal niet zeggen dat je gek moet zijn om dit te downloaden, maar een aanrader is Alleyway zeker niet.
  • Tennis is een tennisspel met Mario als scheidsrechter. Was begin jaren negentig best leuk, maar ik vrees dat het twintig jaar later echt te primitief is. Wacht liever tot Nintendo het veel uitgebreidere Mario Tennis (de Virtual Boy- of Game Boy Color-versie) aan de eShop toevoegt.

En verder? Ja, dat is de grote vraag. Want ook al geeft Nintendo aan dat de eShop voortaan wordt geüpdatet op donderdag, toch vindt de lancering plaats op dinsdag. Dezelfde dinsdag dat Nintendo ook een persconferentie geeft op de E3 beurs (18:00 uur Nederlandse tijd). Toeval? Misschien. Maar het zou me niets verbazen als de update ook een paar 3D trailers of andere verrassingen bevat. Hou je 3DS dinsdagavond goed in de gaten.

Excitebike als 3D Classic:

Kijken op YouTube

In Japan is de shoot’em up Xevious ook vanaf de eerste dag beschikbaar als 3D Classic. Dat ziet er zo uit:

Kijken op YouTube

Om de eShop op je 3DS te zetten zul je dinsdag eerst de firmware moeten updaten. Hoe je dat doet zie je in deze video. Ik snap dat Nintendo dit soort filmpje maakt om het proces wat minder intimiderend te maken, maar ik vrees dat zoveel overbodige informatie (twee-en-een-halve minuut om uit te leggen dat je op ‘systeemupdate’ moet klikken) de digibeten alleen maar nerveuzer maakt.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:3DS eShop nu beschikbaar
Lees ook:In Japan zijn dit de lanceertitels van Nintendo’s eShop
Lees ook:Rondleiding door de eShop op de 3DS
Lees ook:2,5D remake van Excitebike naar WiiWare
Lees ook:Nintendo’s gratis Zelda-cadeautje nu in de eShop

Eén reactie op “De eerste vijf spellen in de 3DS eShop

  1. ヤミホシ

    Bedankt voor het gebruiken van een filmpje dat een van onze Team leden heeft geüpload (de latest, om precies te zijn).
    Ik ben het met je eens dat de instructies erg overbodig zijn, maar schijnbaar hebben er een aantal wel nodig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.