Overdag blokkeert Nintendo 18+ content in de eShop


Dit is wat Wii U-bezitters te zien krijgen als ze overdag proberen om ZombiU of Assassin’s Creed 3 te downloaden uit de eShop. Het ziet eruit als een foutmelding, maar dat is het niet. Eurogamer ontdekte dat Nintendo in Europa bewust alle content met een PEGI-rating van 18 jaar en ouder blokkeert tot 11 uur ‘s avonds (en daarna weer vanaf 3 uur ‘s nachts). Om een volwassen spel te kopen zul je dus moeten opblijven tot een volwassen tijdstip. Zelfs trailers voor zulke spellen zijn niet overdag te bezichtigen. In het optiemenu de instellingen voor ouderlijk toezicht uitschakelen heeft ook geen zin; het 18+ gedeelte van de eShop is overdag gesloten voor iedereen.

De reden laat zich raden: Nintendo wil kinderen beschermen tegen “content which is unsuitable to minors.” Dat is een nobel streven, maar deze maatregel gaat wel ver. Ik ben ook benieuwd wat uitgevers ervan vinden dat hun spellen alleen midden in de nacht verkocht mogen worden. (Voor alle duidelijkheid: als je zo’n spel eenmaal hebt gedownload mag je het wel gewoon overdag spelen).

Update: Asjemenou, de beperking blijkt ook aanwezig op de 3DS. Daar viel het alleen minder op omdat er voor de 3DS bijna geen 18+ spellen verschijnen. Probeer je echter vóór 23:00 uur een trailer van Resident Evil: The Mercenaries 3D te bekijken, dan krijg je precies dezelfde mededeling in beeld.

[g.forum]

Lees ook:Overdag een survivaltocht, ‘s nachts een horrorspel
Lees ook:In Japan zijn Nintendo eShop-kaarten straks ook AR-kaarten
Lees ook:Even naar… Primera voor een 3DS eShop Card
Lees ook:Rondleiding door de eShop op de 3DS
Lees ook:Welk spel is het populairste deze kerst?

2 reacties op “Overdag blokkeert Nintendo 18+ content in de eShop

  1. Berend Jan

    Er zijn wel meer vage dingen op de WiiU.
    .
    Zo kun je ook je safe files niet meenemen naar een andere WiiU.
    Je kunt je Safe File op een USB disk zetten, maar in een andere WiiU herkent hij de USB disk neit meer.
    .
    Ook kun je je safe niet copyren alleen maar verplaatsen. dus van de WiiU naar USB driver gaat perfect, de WiiU herkent ook het bestand geen gezeik. Plug je je USB driver in een andere WiiU (om met je safe verder te spelen bij een vriend thuis ofzo) dan werkt dat niet. Kom je thuis en plug je het weer in je WiiU dan werk het weer foutloos.
    .
    Vreemd, zal er wel mee te maken hebben dat je de Wii kon hacken door een safe file te modificeren.
    .
    Elke USB drive die je aan een WiiU hangt wordt ook nog eens (na vragen) in een Nintendo WiiU bestandsformaat geformateert en is dan niet meer leesbaar in Windows (of iets anders)
    .
    Voor je WiiU maakt het trouwens niet uit of je een spel op je HD zet of dat het vanuit inter geheugen draait. Ik heb een 160 GB aan mijn WiiU gehangen (omdat het kan) en ik merk geen verschil in snelheid in Little Inferno (trine 2 moet ik nog proberen deze is groter)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Klinkt inderdaad als een beveiligingsmaatregel. Maar was dat echt een optie die veel mensen op de Wii gebruikten? De lol van vrienden met een spelcomputer is juist dat je bij hen andere spellen kunt spelen dan thuis. ;) Het is in ieder geval niet iets dat ik heel erg zal missen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.