Het logo van Super Mario 3DS heeft een wasbeerstaart


Het logo van Super Mario 3DS!. Nintendo-directeur Satoru Iwata waarschuwde tijdens zijn presentatie op de Game Developers Conference dat dit nog een tijdelijk ontwerp is, maar die wasbeerstaart is gelukkig geen toeval. “There’s a tail on the O. You may wonder what this indicates – we will reveal this at E3 this year.” Wordt dit dan eindelijk een terugkeer naar Super Mario Bros. 3? Niet alleen naar de power-ups (wasbeerstaart, kikkerpak, hammer bros.-kostuum), maar ook naar de fantasievolle omgevingen en de korte lineaire levels?

Op de eerste screenshots ziet Super Mario 3DS er in ieder geval weer meer uit als een platformspel dan iedere andere 3D Mario. Je weet wel: zwevende platformpjes met ouderwets veel verzamelbare muntjes. Het plaatje rechtsboven lijkt een 3D-versie van dat vertikale level in Pipe Land waar Mario op een pijltjeslift doorheen zweeft. Het plaatje linksonder is bijna een eerbetoon aan level 1-1 uit SMB. Mario ziet er op dat plaatje trouwens ook opvallend klein uit. Wordt dit dan eindelijk een 3D avontuur met de ouderwetse spelregels (grote Mario – kleine Mario – game over) in plaats van een suffe energiebalk?

Nog meer goed nieuws: Super Mario 3DS wordt ontwikkeld door EAD Tokyo – de briljante studio achter de twee Super Mario Galaxy’s en Donkey Kong Jungle Beat. Als iemand Mario weer kan terugbrengen naar zijn roots zijn zij het. Jammer dat die E3 nog zo ver weg is!

[g.forum]

Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:New Super Mario Bros. 2 deze week uit, laatste trailer
Lees ook:Japanse New Super Mario Bros releasedatum (maand)
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:NSMB + SMB3 = New Super Mario Bros. 2

9 reacties op “Het logo van Super Mario 3DS heeft een wasbeerstaart

  1. micha

    leuk nieuws :)

    even iets heel anders, ik las(ik dacht op ninyou.nl)dat miyamoto bezig is met iets speciaals voor de 25e verjaardag van zelda.

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Hallo…. Nintendo DRIE-ds. Wasbeerstaart uit Super Mario Bros. DRIE?! Ziet niemand de connectie?

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Ziet er tof uit! Off-topic: Bij de Dirk vd Broek liggen een aantal Wii spellen voor €10. De meeste vrij onbekend en waarschijnlijk slecht, maar ook Sonic and the Black Knight, Sonic Unleashed en Samba de Amigo. Met die laatste heb ik een hoop plezier beleefd op de DreamCast dus die kon ik niet laten liggen :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Uit zo’n uitverkoopbak – maar dan bij de Media Markt – heb ik vandaag eindelijk Blast Works gekocht. Voor maar tien euro! Soms loont het om te wachten. :D Mushroom Men lag er ook voor die prijs. Ook zo’n spel waar ik me ooit op verheugde, maar de recensies waren destijds niet best.

        /   Beantwoorden  / 
  4. micha

    je hebt het dan nu best over slechte spellen the dude ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Haha, ik WIST dat iemand dat ging zeggen :) Die Sonic spellen kunnen mij gestolen worden, maar misschien vindt iemand ze voor een tientje wél de moeite waard. Samba de Amigo daarentegen is echt erg leuk. Destijds (in 2000) won het een aantal game-awards en had het een metacritic-score van 89. De Wii-versie is nauwlijks verbeterd, dus grafisch niet zo sterk meer, maar de gameplay staat nog steeds overeind.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.