De aap waaraan we Ridge Racer 3D te danken hebben


Video van Kanzi, een wereldberoemde bonobo-aap die 200 Engelse woorden verstaat, met zijn verzorgers communiceert via een speciaal toetsenbord en die in zijn vrije tijd graag Pac-Man speelt. Het was deze aap die Ridge Racer-producer Yozo Sakagami inspireerde om zelf computerspellen te maken. Relevante ervaring had hij niet, maar Sakagami besloot toch te solliciteren bij Konami. Alleen draaide hij per ongeluk het nummer van Namco (die twee bedrijfsnamen lijken blijkbaar op elkaar in het Japans), waarna de man die de telefoon opnam hem prompt een baan aanbood. Eenmaal binnen liet zijn chef hem eerst maandenlang oefenen op een programma voor 2D graphics, waardoor hij alsnog onvoorbereid moest beginnen aan zijn eerste 3D-spel. Gelukkig bleek hij een natuurtalent, waarna Namco hem al snel aan zijn eigen franchises liet werken.

En zo gaat het maar door in één van de onderhoudendste Iwata Vraagt’s tot nu toe. Yozo Sakagami lepelt vijf pagina’s lang anekdotes op, de één nog ongeloofwaardiger dan de ander, die er uiteindelijk toe zouden leiden dat hij Ridge Racer 3D kon ontwikkelen voor de 3DS. Volgens mij zuigt hij het merendeel terplekke uit zijn duim, maar die Pac-Man spelende aap blijkt echt te bestaan. In deze video speelt hij slechter dan gewoonlijk omdat de aanwijzingen van de verzorgster hem nerveus maken. Als Kanzi met rust wordt gelaten schijnt hij daadwerkelijk levels uit te spelen. Niet slecht voor een aap!


Kijken op YouTube

En een trailer voor Ridge Racer 3D. Je zou kunnen zeggen dat dit filmpje meer over sexy vrouwen gaat dan over racen, maar ook daar heeft Sakagami een theorie over. Hier legt hij aan Iwata uit hoe het kan dat er zoveel verschillende spellen aan zijn brien ontspruiten:

“Sakagami: For example, in THE IDOLM@STER, all these cute girls come out and singing and dancing isn’t a bad concept for guys.

Iwata: I can see that.

Sakagami: For Air Combat, you get in a fighter plane and shoot down enemies, which rouses a man’s spirit.

Iwata: Uh-huh.

Sakagami: And Tekken is obviously a game about men battling it out against each other.

Iwata: Racing games are similar.

Sakagami: Right.

Iwata: So they’re all about awakening a man’s instincts?

Sakagami: Yep. They’re all alike that way, so to me they’re not as different as everyone else thinks they are.”


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Zelf steden bouwen en verwoesten in Ridge Racer Unbounded
Lees ook:Ridge Racer 7 komt naar PS3 (Famitsu scans)
Lees ook:Ridge Racer 7 video review
Lees ook:Patent op laadscherm-minigames verloopt morgen
Lees ook:Xbox360 verkoopt maar 40% van totale voorraad in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.