Iwata bevestigt: 3DS eShop definitief pas in mei


“Last week a Nintendo UK spokesperson informed Eurogamer that the 3DS’s eShop would go live on launch day, courtesy of a system update.

However, CEO Satoru Iwata has now cruelly over-ruled that claim, announcing that the patch won’t hit until May.”

Stoute, stoute, NoE. Dus alle verwarring over de eShop van de 3DS blijkt terug te leiden tot één Engelse Nintendo-medewerker. Die beweerde vorige week dat de downloadwinkel al meteen bij de lancering van de 3DS beschikbaar zou zijn, maar opperdirecteur Satoru Iwata zegt vandaag iets heel anders: de eShop komt pas in mei. Net als de web browser en het handige tooltje waarmee DSi-bezitters hun gedownloade DSiWare-spellen kunnen overhevelen naar de 3DS. Allemaal pas in mei.

Hieronder nog een citaat uit dezelfde speech. Iwata doet veelbelovende uitspraken over de eShop. Alles wordt anders. En beter. En toegankelijker. En Nintendo heeft geleerd van alle fouten met het winkelkanaal. Etc. Het klinkt prachtig, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat twee maanden na de lancering van start gaan een rommelige manier is om te beginnen. Hoe groot zou de kans zijn dat Nintendo de extra wachttijd compenseert door in mei te lanceren met een aangepaste 3D-versie van Super Mario Land?

“So far, Wii Shop Channel and Nintendo DSi Shop, which are based on internet-browser technology, have not provided the users with a sufficiently easy and accessible interface because switching from one screen to another takes time and, for Wii, promotions by Nintendo Channel and sales at Wii Shop Channel have not been closely linked.

As it is critical in digital software distribution that the software available there won’t be buried and go unnoticed, and that we can prepare pleasant encounters for consumers, we will be running a drastically redesigned shop for Nintendo 3DS in which you can more comfortably purchase software through downloads.

Our goal is to make Nintendo eShop a place where you feel like stopping by and enjoying window shopping.”

[g.forum]

Lees ook:eShop betaalkaartjes gespot op Nintendo’s site, ook al in de winkel?
Lees ook:Wii “Gratis DS demo kanaal” vandaag gelanceerd in Japan
Lees ook:Nintendo vreest dat mensen de aantrekkingskracht van de 3DS niet begrijpen
Lees ook:Satoru Iwata: niet genoeg goede Wii-spellen in 2009
Lees ook:De Revolution zit nog vol verrassingen

6 reacties op “Iwata bevestigt: 3DS eShop definitief pas in mei

  1. Gulzt

    Super Mario Land?!! WOW! da’s al genoeg reden voor een 3DS, please niet in nieuwe stijl, gewoon zoals ie was, monochroom en al.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik bedoel geen NSMB-achtige remake, maar het lijkt me zo mooi als de achtergrond bijvoorbeeld een paar centimeter achter de voorgrond lijkt te zweven. Verder wel de originele graphics met dikke monochrone pixels, maar een subtiel laagje 3D maakt het nog iets feestelijker denk ik. ;) Iwata heeft een keer geroepen dat sommige (maar niet alle) Virtual Gameboy-spellen ‘enhanced’ zouden worden met 3D effecten. Ik ben benieuwd.
      .
      @Kikujiro: De GameBoy is de enige spelcomputer waarvan ik alle originele doosjes nog heb bewaard uit de jaren negentig. Ik heb de SML-handleiding net nog doorgebladerd. ;) Hij staat vol met prachtig kromme zinnen:
      .
      “In elk gebied staan een heleboel vijanden op hem te wachten, dus moet Mario al zijn reflexen gebruiken om verder te komen en moet hij ook nog een vliegtuig en duikboot kunnen besturen.”
      .
      Het hoesje is inderdaad prachtig! Misschien wel mijn favoriete Mario cover-illustratie.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Niels

    Ik wacht sowieso pas met de aankoop tot de 3DS lite komt. Die zal hoogstwaarschijnlijk betere schermen hebben en een betere batterij. Ik hoef me dan ook geen zorgen te maken dat features als de eshop er nog niet zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Die foto van een 3DS met Super Mario Land op het scherm ziet er dan wel weer geweldig uit… Wat zou het toch geweldig zijn als je bij het downloaden meteen een mooie digitale versie van het oorspronkelijke boekje kreeg (ja, dat zal niet gebeuren, ik weet het… lokalisatie e.d. maken zoiets erg ingewikkeld, maar het zou wel mooi zijn).
    .

      /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    Day one alsnog ik heb de helft van mijn 3DS al bij elkaar :)
    .
    Noem mij een fanboy, maar mijn DS phat moet nu echt nodig een update…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Zaaltje

    Bij mij ook vanaf dag 1 in mijn bezit! Weet alleen nog niet welke spellen erbij kunnen komen.. :P
    We wachten af hoe het kanaal er dan uit zal gaan zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.